Mijović: Ubijeđen sam da ćemo opravdati ulogu favorita

0
216
Foto: Filip Roganovic

Dinastija je pala prošle godine. Prvi put u istoriji Budućnost nije krunisana u Crnoj Gori, “dželat” do tada vječitog vladara bio je Mornar.

Dvanaest mjeseci kasnije isti rivali ponovo će igrati svoju “Igru prijestola”, s tim da će se Budućnost prvi put naći u ulozi izazivača, dok će “mornari” pokušati da odbrane tron i naprave još jednu senzaciju.

Vrijeme je za finale sve kreće večeras iz Podgorice. Šampion će biti onaj tim koji prvi stigne do tri pobjede.

Nakon što je regionalnu krunu predala Crvenoj zvezdi, Budućnost se odlučila da u pohod na povratak crnogorske krune krene sa mladim i ambicioznim trenerom Petrom Mijovićem.

Možda je kroz ligaški dio Superlige bilo neočekivanih kikseva, ali “plavi su na kraju došli na svoje plej-of su dočekali sa prve pozicije, u finalu su i sada pred sobom imaju najviše pet mečeva da pokažu da li su najbolji u Crnoj Gori.

Prvi put Budućnost ne brani titulu u Crnoj Gori, već ide u njeno osvajanje što će mojim momcima biti dodatni motiv da budu na nivou svojih najboljih partija iz sezone”, poručio je Mijović pred prvi finalni duel.

Mladi stručnjak zna da je njegov tim favorit u finalu, ali…

Izuzetno cijenim Mornar, koji je prevashodno napadačka ekipa i naša odbrana mora biti na najvišem mogućem nivou, ne bismo li limitirali njihove ideje i umanjili individualni kvalitet vodećih igrača”, smatra Mijović.

Naravno, ubijeđen sam da će momci koje treniram ovu seriju iznijeti na pravi način i opravdati ulogu favorita u ovom finalu.”

Moćan rival neće biti jedini problem za aktuelnog šampiona, pošto će Mihailo Pavićević finalnu seriju početi bez povrijeđenih Nemanje Vranješa i Marka Mijovića, a pod znakom pitanja je Ivan Jelenić…

Prvi meč finala je večeras od 20.30 u “Morači”.