Đinoviću istorijska medalja, prva sa Evropskog prvenstva nakon 24 godine

Ognjen
Piše: Ognjen 865 pregleda Dodaj komentar
Foto: Slaviša Živaljević

Crna Gora je čekala 24 godine medalju boksera sa Evropskog prvenstva. I dočekala od Tomislava Bata Đinovića.

On je u lakoj kategoriji ubedljivo bio bolji od drugog favorita, Francuza Junesa Omrauija u beogradskoj hali Aleksandar Nikolić.

Bokser BK Zlatičanin prvi je nakon Tamperea 2000.godine, Nikole Sjekloće i Milorada Gajovića sa Evropskog prvenstva zaslužio bronzu, a za sjajnije odličje boksovaće protiv trećeg favorita, Rusa Vsevoloda Šumkova.

Bez respekta je 19 godišnji Đinović krenuo na višeg kontraša, diktirao borbu a nakon dva minuta lijevim krošeom natjerao italijanskog sudiju u ringu da broji Francuzu. No,nije odustao i taktizirao već je do kraja forsirao borbu i jednoglasno je dobio.

Trener Momčilo Zlatičanin nije krio iznenađenje načinom na koji je u prvoj seniorskoj godini njegov takmičar osvojio evropsku medalju.

“Francuz je iskusan i srebrni sa prethodnog šampionata Evrope, ali Bato nije dao 100, već 200 odsto. Nevjerovatna želja i ritam koji je nametnuo su dali rezultat. Ali i uzeli danak, jer je izuzetno umoran. On još nema iskustva da sačuva snagu za naredni meč i isuviše je rizikovao u trećoj rundi. A meč za ulazak u finale je već sjutra. Loša je okolnost i da je njegov meč bio posljednji u popodnevnom programu, ali on će sigurno u svakom meču dati sve od sebe. Tako je i osvojio turnir ‘Beogradski pobednik’ sa četiri efektne pobjede” kazao je trener reprezentacije Crne Gore i BK Zlatičanin, Momčilo Zlatičanin.

Prije dvije godine su evropske medalje zaslužile crnogorske bokserke – Bojana Gojković srebro a Tamara Radumović bronzu.

Posljednja medalja naših boksera u olimpijskom boksu bila je bronza sa SP-a na Tajlandu Sjekloće, 2002. godine

IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar