Vaterpolo savez: Naš fokus je sada da pomognemo Aleksi

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1.3k pregleda Dodaj komentar
Foto: Orange Pictures/VPSCG

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore (VPSCG) u vezi doping testa Alekse Ukropine saopštio je da nije smio da obavijesti javnost o ovom slučaju uzimajući u obzir, kako se navodi, činjenicu da je postupak do momenta oslobođenja od odgovornosti ili izricanja kazne proglašen strogo povjerljivim od strane Međunarodne anti-doping agencije.

VPSCG je u saopštenju potvrdio da kod Ukropine postoji kršenje antidoping propisa, kod uzorkovanja u danima pauze nakon Evropskog, a prije početka priprema za Svjetsko prvenstvo u Dohi.

“Svi vaterpolo reprezentativci dobro znaju da imaju i odgovorne i stručne osobe sa kojima u bilo koje doba, dana ili noći, mogu da provjere, smiju li ili ne, da konzumiraju bilo koji lijek, kao i da ih je medicinski tim i savjetovao i edukovao po svim ovim pitanjima”, kažu iz VPSCG.

Koliko ozbiljno VPSCG radi po ovim pitanjima, kako navode, dovoljna je samo jedna činjenica, da je na seminaru vaterpolo trenera u decembru mjesecu, ovo bila jedna od tema koju je prezentovala nacionalna Komisija za antidoping.

“Naš fokus je sada da Aleksi pomognemo u pronalaženju pravnog tima koji će nam zajedno dati smjernice u dokaznom postupku i u skladu sa naprijed navedenim VPSCG se po ovom pitanju više neće oglašavati do okončanja postupka”, zaključili su iz VPSCG.

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar