Košarkašice počele mini pripreme – Škerović: Lijepo da smo na okupu, sa dosta motiva nastavljamo dalje

Vladan
Piše: Vladan 165 pregleda Dodaj komentar
Foto: KSCG

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se u Podgorici i treningom u “Bemax areni” počela mini pripreme, koje će trajati do 18.maja.

Selektorka, Jelena Škerović odlučila ja da okupi uglavnom mlađe košarkašice, a na okupu je 13 igračica i to 11 iz Budućnost Bemaxa: Zorana Radonjić, Anastasija Drobnjak, Jelena Bulajić, Milena Bigović, Maja Bigović, Ksenija Šćepanović, Atina Radević, Marija Baošić, Nikolina Ilić, Lana Vukčević i Jovana Savković. Tu su Dragana Živković, koja je nedavno proslavila duplu krunu u Rumuniji sa Konstancom i Marija Leković, koja je sa Fenerbahčeom stigla do titule prvaka Evrope.

“Počeli smo mini pripreme sa djevojkama koje su u Crnoj Gori. Plan je da budemo na okupu tokom 10 dana, kako bi ih uveli u rad i pripremili za ono što nas očekuje tokom ljeta. Glavne pripreme biće sredinom jula, kada ćemo se spremati za pretkvalifikacije za Mundobasket. Tu je dosta nekih mlađih igračica, koje planiramo da uvedemo u naš sistem i da im objasnimo i da ih naučimo, koliko je to moguće u ovom kratkom vremenskom periodu, šta mi želimo od njih, odnosno kakvi su naši zahtjevi, kakva je naša taktika… Zadovoljna sam prvim treningom i sa dosta motiva nastavljamo dalje”, kazala je Jelena Škerović, selektorka Crne Gore.

Cilj okupljanja je da košarkašice, koje su već na pauzi, budu u trenažnom procesu, pa je Jelena Škerović iskoristila priliku da tokom dvije sedmice okupi igračice iz Budućnosti, te mlađe košarkašice koje su završile sa klupskim obavezama širom Evrope.

“Ovo je nešto novo za njih u smislu zahtjeva, neka druga uloga, kao i druga odgovornost od one koje imaju u klubovima. Ali, vrlo su motivisane i sigurno da je lijepo da smo na okupu”, kazala je Škerović.

Naše košarkašice će u Meksiko Sitiju igrati pretkvalifikacije za Mundobasket od 19. do 25. avgusta. Crna Gora je u grupi sa Meksikom, Novim Zelandom i Mozambikom. Svjetsko prvenstvo na programu je od 4. do 13. septembra 2026. godine u Berlinu.

“Lijepa šansa za naše igračice da steknu neko novo iskustvo, koje nam nedostaje, posebno djevojkama koje igraju u Crnoj Gori. Baš zbog toga ovo je veliki plus što nam je Savez omogućio da igramo pretkvalifikacije. Što se tiče rivala, još ih analiziramo i skupljamo informacije, jer sa njima nikada nijesmo igrali, niti smo imali priliku da ih gledamo. Ali, imamo vremena da se spremimo što se tiče glavnog cilja” zaključila je Škerović.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar