Aleksa Ukropina pao na doping testu, ništa od Olimpijskih igara

Ognjen
Piše: Ognjen 1.1k pregleda Dodaj komentar
Foto: VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu, ali na njima neće biti Alekse Ukropine, jer je pao na doping testu!

Ljevoruki igrač je testiran 21. januara, neposredno pred odlazak u Trebinje na početak priprema za Svjetsko prvenstvo u Dohi, a „pao” je zbog lijeka za inhaliranje.

Nikoga iz Vaterpolo i plivačkog saveza (VPSCG) nije upoznao sa činjenicom da je odradio test, niti je tražio izjašnjenje ljekara da li je taj lijek na pozitivnoj ili listi „izuzeća” Svjetske antidoping agencije (WADA).

Kako „Vijesti” saznaju, Ukropina nije tražio B uzorak, već je priznao krivicu, a do kraja mjeseca mora da pošalje izjašnjenje Wadi kako je došlo do korišćenja nedozvoljenog sredstva,

Informacija da je Ukropina pozitivan je javljena VPSCG nakon četvrtfinala sa Španijom u Dohi, zbog čega je bio na tribinama tokom utakmica sa Grčkom i Mađarskom.

Minimalna kazna je šest mjeseci, što znači da neće igrati na Olimpijskim igrama. On nije prvi ljevoruki vaterpolista Crne Gore koji mora da pauzira, jer je Đuro Radović bio van bazena od oktobra 2021. do februara 2023. zbog toga što u nekoliko navrata ili nije ispunio dokumentaciju o dopingu ili je to uradio na pogrešan način.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar