Savo Pavićević od četvrtka u Zvezdi

Vladan
Piše: Vladan 566 pregleda Dodaj komentar

savo pavicevicSvi preduslovi za dolazak Sava Pavićevića na “Marakanu” su ispunjeni. Crnogorski reprezentativac je raskinuo ugovor s kiparskim Anortozisom i u srijedu stiže u Beograd na medicinske testove i potpis ugovora sa Crvenom zvezdom.

 

Iskusni defanzivac obavezaće se na saradnju do juna 2015. godine i postaće prvo od dva pojačanja za odbranu beogradskog kluba.

 

Upravo sam završio sastanak s predsednikom i direktorom Anortozisa, pronašli smo najbolje rešenje za obje strane i sporazumno raskinuli ugovor – potvrdio je Pavićević.

 

Nekadašnji igrač kulskog Hajduka i Vojvodine kaže da je iščekivanje konačnog dogovora s Kipranima uticalo da prethodnih dana ne odgovara na pitanja vezana za Zvezdu.

 

Čekao sam da se sve završi s Kipranima. Sad mogu da kažem da mi je Zvezda poslala predlog ugovora koji sam prihvatio i u srijedu ću doputovati u Beograd. Dan kasnije me čekaju pregledi i, ako bog da, potpis ugovora s najvećim srpskim klubom.

 

Pavićević je upoznat s kvalitetom crveno-bijelih i s problemima koje su jesenas imali u odbrani. On smatra da i među štoperima ima “materijala” za čvrstu defanzivnu liniju.

 

O kvalitetima Ninkovića, Milijaša i ostalih suvišno je trošiti riječi, ali dobra konkurencija postoji i na poziciji štopera. Verujem da ću kvalitetom i iskustvom moći da pomognem da Zvezda stigne do cilja, a to je povratak šampionske titule na “Marakanu”. Neće biti lako, ali ne plašim se izazova i siguran sam da ću na najbolji način iskoristiti znanje koje imam.

 

Rijetkost je da igrač s 33 godine dođe u Zvezdu, a priča Sava Pavićevića posebno je neobična jer na Topčidersko brdo stiže “obilaznicom” preko Njemačke, Grčke, Izraela i Kipra.

 

Dok sam bio igrač Hajduka, kasnije i Vojvodine, u dva navrata sam bio interesantan crveno-bijelima. Ali u to vrijeme su klubove iz Kule i Novog Sada vodili ljudi koji nisu bili raspoloženi za dogovor sa Zvezdom. Znam da je neuobičajeno da se u ovim godinama dolazi na “Marakanu”, ali odlično se osjećam i iskustvom koje sam stekao, prije svega u Bundesligi, sigurno ću biti u stanju da pomognem.

 

 

LIČNA KARTA

Ime i prezime: Savo Pavićević

Rođen: 11. decembra 1980. u Kikindi

Visina: 187 cm

Pozicija: štoper/desni bek

Karijera: Njegoš Lovćenac (1996-1999), Hajduk Kula (1999-2007), Vojvodina (2008), Kotbus (2008-2009), Kavala (2009-2010), Makabi Tel Aviv (2010-2012), Omonija (2012), Hapoel Tel Aviv (2013), Anortozis (2013-2014)

Reprezentacija:  37 utakmica

Novosti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar