EHF TV: Grbić i Jauković nova generacija Budućnosti

Rajko
Piše: Rajko 885 pregleda Dodaj komentar

Zvanična televizija EHF-a snimila je kratak prilog o Itani Grbić i Đurđini Jauković mladim igračicama Budućnosti predstavivši ih kao novu generaciju rukometašica podgoričkog tima.

21-godišnja Grbić i 20-godišnja Jauković su za EHF TV komentarisale međusobni odnos i saradnju kako na terenu tako i van njega.

Mlade igračice teško da bi mogle biti više različite. Međutim, postoji nekoliko stvari koje ih povezuju. To su potpuna posvećenost, 100 procentni fokus i čista želja za napretkom i usavršavanjem igre.

Budućnost je, nakon prošle sezone prošla kroz velike promjene u klubu pošto je nekoliko igračica, koje su bile prve zvijezde, napustilo klub. To je ostavilo prostora za novu generaciju rukometašica poput Grbić i Jauković.

“Prošle godine imale smo zaista veliku čast da igramo i treniramo sa najboljima kao što su Neagu i Kaća Bulatović i mnoge druge”, kazala je Grbić.

“Ali sada to je šansa za nas, za mlade igračice. To je dobro za nas, jer igramo dosta i stičemo veliko iskustvo”, dodala je Jauković.

Glavni kamen temeljac ove priče je svakako trener Budućnosti, Dragan Adžić, koji odlično radi svoj posao i posvećen je razvoju mladih u igračice svjetske klase.

“On je veoma važan za nas jer nas prati od kad smo bile veoma mlade i sada nas poznaje veoma dobro i on je trener koji uvijek ima razumijevanja za nas”, kazala je Jauković.

Prosječna starost igračica koje ove sezone čine tim Budućnosti je svega 22 godine. Ipak, tako mlad tim ima puno talenta, veliko srce i jak karakter što ih čini uvijek neugodnim protivnikom pogotovu kada igraju na svom terenu u “Morači”.

“Naš prvi cilj je bio da prodjemo grupu, i to smo uspjele. Sada imamo čast da igramo još šest utakmica protiv velikih timova”, kazala je Grbić na kraju razgovora za EHF TV.

 

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar