Budućnost dotakla dno

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 662 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Decenijama je „Kamp nou” krasio natpis koji je postao svojevrsni moto Barselone – „Més que un Club”, tj. „Više od kluba”. U slučaju Budućnosti, ta izreka bi mogla da se promijeni u „Más grande que un Club”, odnosno „Veći od kluba”, jer su iznad najtrofejnijeg sportskog društva u Crnoj Gori navijači.

„Varvari” decenijama rade što im god padne na pamet. Traže ostavke uprava, trenera, žele da odlučuju ko će i koliko da igra, a javna je tajna da im ta misija sasvim dobro prolazi u Fudbalskom klubu.

Kulminacija svega što se dešava već neko vrijeme u i oko kluba sa stadiona pod Goricom viđena je u nedjelju veče, nakon remija sa Sutjeskom.

Najvatreniji navijači, razočarani remijem sa najvećim rivalom kojim su umanjene šanse da se odbrani titula, tražili su od igrača da skinu dresove.

U svoj toj gunguli, dogodio se i najveći skandal u istoriji Budućnosti – golman „plavih” Đorđije Pavličić se zaletio i otvorenom pesnicom udario saigrača Igora Ivanovića.

Zbog čega je 27-godišnji čuvar mreže, čiji je brat Ognjen jedan od vođa „varvara”, tako reagovao i nasrnuo na momka koji je odigrao 11 utakmica za reprezentaciju Crne Gore i dao tri gola može samo da se nagađa.

Šta god da je razlog (ako ga uopšte i ima), ostala je velika mrlja koju će Budućnost morati da nekako „obriše”. Ali, čak i ukoliko drakonski kazni Pavličića, problem neće biti riješen.

Jednostavno, navijači su postali previše bitni i nedodirljivi, o čemu svjedoči činjenica da su i sinoć uletjeli u svlačionicu i lomili vrata na Gradskom stadionu, iako je u blizini bilo mnogo pripadnika policije.

Nije ovo prvi put da su „varvari” prešli tu granicu i pokušali da se razračunaju sa igračima, jer se to prečesto dešava. Posljednji put prije četiri mjeseca, 23. decembra, nakon poraza od SC Derbija, kada su htjeli da se biju sa košarkašima Budućnost Volija.

Trojica su se probila do svlačionice, ali su brzo izbačena napolje. Svega dva dana kasnije, Budućnost je iz „studenata” u svoje redove vratila Kenana Kamenjaša, a Andrej Žakelj je „precrtao” Džakorija Vilijamsa. Zli jezici bi rekli baš zbog toga što je „naglavačke” izbacivao navijače iz svlačionice…

O incidentima koje navijači Budućnosti prave na fudbalskim terenima širom Crne Gore, pogotovo na utakmicama sa Dečićem, mogla bi da se napiše i knjiga. I sve će ovo trajati unedogled ili dok država ne odluči da tome stane na put, kao što je svojevremeno Margaret Tačer riješila problem sa huliganima na Ostrvu.

Dok se to ne dogodi, dolazak običnih ljubitelja sporta na derbije, pogotovo sa djecom, biće preveliki rizik…

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar