Stefanović: Nikšić i Sutjeska su moja druga kuća

0
350
Foto: FK Sutjeska

Prva titula u sezoni 2012/13. Druga titula u sezoni 2013/14. Treća titula u sezoni 2017/18. Četvrta titula u sezoni 2018/19.

I svih tih sezona u sastavu Sutjeske Stefan Stefanović!

Borbeni vezista iz Beograda je jedini igrač “plavo-bijelih” koji je podigao šampionski pehar sva četiri puta.

Po tome je jedinstven!

“Stvarno sam jako ponosan na to. Kad sam došao u Sutjesku 2011. godine nisam ni pomišljao da ovako nešto može da se desi. Ali eto, fudbal me je ko zna koji put učinio srećnim i ponosnim i “počastio” jednim takvim priznanjem”, rekao nam je nekadašnji fudbaler Rada, Prve Iskre, Kalonija i Kalitee.

Popularni Stef je rođen u Beogradu, ali grad “piva i čelika” i klub stacioniran kraj Bistrice su mu prirasli srcu.

Ušli u krv. A on je ušao u istoriju…

“Nikšić i Sutjeska su kao moja druga kuća. To su klub i grad gdje sam sazreo i u fudbalskom i u svakom drugom smislu. Klub i grad za koji me vežu lijepe uspomene i koji ce zauvijek ostati dio mene i moje fudbalske priče. Nisam Nikšićanin, ali u svlačionici me zovu “naš””, prepričava nam Stefanović.

Koja titula ti je najdraža?

“Svaka mi je draga na svoj način. Svaka je imala nešto svoje, neku svoju posebnu L priču, ali ako bih morao da izaberem, onda bi to možda bila treća po redu osvojena prošle sezone”.

Sutjeska je prva dva naslova prvaka osvojila sa Draganom Radojičićem na klupi, a posljednja dva sa Nikolom Rakojevićem koja je razlika između Gage i Peca?

“Riječ je stvarno o dva odlična trenera. Teško mi je da ih uporedim, jer prema obojici imam puno poštovnja i od svakog sam dosta naučio. Ali, ‘ajde da kažem da je Peco za nijansu mirniji od Gage”, poručio je sa osmijehom na licu 27-godišnji vezista.

Stefanović je odigrao 191 utakmicu u “plavo-bijelom” dresu, potpisao je četiri gola, a posebno je vezan za egzekuciju iz aktuelne sezone protiv Zete sa 25 metara je sijevnula ljevica kraj Bistrice u 25. kolu Telekom 1. CFL…

“Najdraži trenutak ove sezone je svakako taj pobjedonosni gol protiv Zete. Utakmica je bila teška i značajna, a eto završila se tim rezultatom 1:0” poručio je neumorni vezista, koji je otkrio najveću snagu Sutjeske…

“Pored igračkih kvaliteta, svakako je to kolektiv i hernija, koju smo imali od početka do kraja sezone” podvukao je Beograđanin, koji je do sada ove sezone upisao 26 nastupa uz jedan pogodak.