Raković: Spremna sam na velika odricanja da stignem do Olimpijskih igara

0
346

Najbolji sportisti Crne Gore u godini koja je ostala iza nas su vaterpolista Aleksandar Ivović i karatistkinja Marina Raković.

Karatistkinja Marina Raković je na Svjetskom šampionatu u Lincu osvojila bonzanu medalju. Uspjeh dobija na težini ako se naglasi da je karate postao olimpijski sport i da će karatisti imati priliku da se bore za medalje u Tokiju 2020. godine.

Marina Raković je naravno bila proglašena i za najbolju karatistkinju Crne Gore u 2016. godini, njen klub “Omladinac” iz Podgorice i trener Žarko Raković su takođe dobili laskava priznanja. Olimpijski ciklus je počeo, a paklena borba za bodove koji će se prikupljati sve do Olimpijskih igara u Tokiju uveliko traje.

Da li će Marina Raković uspjeti da stigne do Japana? Mnogi će reći da je to već sigurno, ali ne i Marina.

“Ponosna sam naravno na činjenicu da sam postala prva karatistkinja koja je osvojila medalju za Crnu Goru od kako je moj omiljeni sport dobio pravo da bude dio Olimpijskih igara. Izuzetno sam motivisana za rad koji stoji ispred mene i trenera Žarka Rakovića. Spremna sam na velika odricanja kako bih stigla do Olimpijskih igara. Neće biti lako izboriti mjesto na Olimpijskim igrama. Konkurencija je paklena, a činjenica da će karate prvi put biti na najvažnijoj planetarnoj smotri će kod svih takmičara izazvati dodatni motiv i dodatnu želju za još jačim radom” rekla je Raković za Sport Klub i nastavila:

“Ja sam spremna na veliki rad i odricanja tako sam stigla do uspjeha koje sam ostvarila do sada. Daću sve od sebe da odem u Tokio i predstavim Crnu Goru u najboljem i najlepšem mogućem svijetlu.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, veliki borac, Marina Raković je prezentovala o kakvim je uspjesima pričala i zbog čega je uložila trud i rad, zbog čega se odrekla mnogo toga da bi stigla do medalja, priznanja…

“Pored bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Lincu, osvojila sam pet medalja na velikim evropskim takmičenjima. Zlato sam osvojila 2006. godine na kadetskom Evropskom prvenstvu u Podgorici. Imam tri bronzane medalje sa seniorskih evropskih šampionata na Tenerifama, u Budimpešti i Istanbulu. Bronzanu medalju sam osvojila i na prvim Evropskim igrama u Bakuu. Izuzetno sam ponosna na ostvarene rezultate i nije mi žao truda, rada, niti odricanja, jer je karate moja velika ljubav i svaki uspjeh me čini srećnom. Ne bih naravno uspjela bez trenera Žarka, sjajnih drugara iz kluba Omladinac, reprezentacije….”

Marina Raković je proglašena za najbolju sportskinju Cne Gore u 2016. godini u kojoj je pored bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Lincu, osvajala medalje na Gran pri turnirima u Parizu, Istanbulu…Dva puta je birana za najbolju sportiskinju Podgorice. Na pitanja kakav je kvalitet karatea u Crnoj Gori i šta ljubitelji sporta mogu da očekuju u godinama koje slijede do Olimpijskih igara, kao i na samim Igrama, Marina je rekla:

“Karate je dobar, veoma dobar u Crnoj Gori. Uvjerena sam da ljubitelji sporta mogu da se nadaju lijepim vijestima sa velikih takmičenja kojih će biti dosta do Olimpijskih igara. Cilj svakog sportiste su naravno Olimpijske igre. Kada je Crna Gora u pitanju, pored mene vrhunski rezultati i plasman u Tokio se mogu očekivati od Nenada Dulovića, Marija Hodžića, Vladimira Jovića, Jelene Maksimović, Dragana Konjevića, Ane Drašković…” rekla je Marina Raković i naglasila:

“Neizmerno sam bila srećna i ponosna u trenutku kada sam proglašena za najbolju sportiskinju Crne Gore. Zaista ne mogu riječima da opišem koliki sam motiv dobila i sa koliko pozitivne energije prilazim svakom treningu i svakom takmičenju na putu ka cilju, bolje reći ostvarenju sna, a to je naravno plasman na Olimpijske igre.