Popović: Nadamo se podršci navijača kao i do sada

0
266
Foto: KK Budućnost Voli

Za trenera Budućnost Volija Aleksandra Džikića Žalgiris je veliko ime evropske košarke.

Čuveni litvanski klub biće gost u “Morači” u šestom kolu Evrolige. Trijumf u ovoj utakmici “plavi” mogu da ostvare, ukoliko spriječe njihov sjajan šut za tri i odigraju agresivnu odbranu.

“Žalgiris je veliko ime evropske košarke, ponosni predstavnik litvanske škole košarke. Disciplinovana su ekipa, sa dobrim igračima na low postu, sa mobilnim šuterima i agresivnim bekovima u tranziciji. Moramo igrati jako i moramo biti fokusirani tokom cijele utakmice. Drugim riječima, moramo limitirati njihovu igru na low postu i natjerati ih da rade dodatno za poziciju. Takođe moramo limitirati njihove šutere za tri poena. Jaka su fizička ekipa, postavljaju jake blokove. U napadu, lopta mora kružiti i moramo biti agresivni”, rekao je Džikić.

Mladi Petar Popović pozvao je navijače da ispune tribine dvorane “Morača”.

“Dočekujemo odličnu ekipu koja je završila kao trećeplasirana na prethodnom fajnal foru. Zadržali su osnovu ekipe i doveli dobro poznata imena. Odigrali su veoma dobro u prvih 5 kola, sa 2 pobjede u gostima. Treniramo jako, pripremamo se za utakmicu, moramo biti veoma agresivni i nadamo se da će nas navijači podržati kao i do sada. Atmosfera je bila odlična na prethodnim mečevima”, istakao je Popović.

Budućnost Voli i Žalgiris igraće sjutra od 19 sati.