Kup nacija: Bojana Gojković u finalu

0
246
Foto: CdM

Ekstra talentovana Bojana Gojković izborila je plasman u finalu Kupa nacija koje se održava u Somboru.

Reprezentativka Crne Gore i članica bokserskog kluba Budva, za zlatnu medalju boriće se protiv Gulnar Taranpaj iz Kazahstana.

Bojana Gojković je u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta, zajedno sa karatistom Bojanom Boškovićem proglašena za najboljeg mladog sportistu u 2018. godini.

Novu godinu su počeli sjajno i Gojkovićeva i Bošković. Bojan je nedavno osvojio zlatnu medalju na Gran pri mitingu u Hrvatskoj, a Bojana u džepu ima srebro sa seniorskog turnira na kome učestvuju 22 selekcije.

Na putu ka velikom finalu Bojana Gojković je prvo pobijedila Elenu Kolidi iz Grčke jednoglasnom odlukom sudija. U polufinalu je prekidom u drugoj rundi slavila protiv Kamilije Ahmeti iz Kazahstana.

Treba naglasiti da je Bojana Gojković prošle godine osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore koje je održano u Rusiji, a da je u dosadašnjoj karijeri doživjela samo jedan poraz.

Na Kupu nacija je učestvovala i Tamara Radunović koja je u prvom kolu poražena na poene od Sanije Sultankizijeve iz Kazahstana.