Katarina Bulatović izvlači kuglice na žrijebu u Zagrebu

0
557

Zagreb će danas biti domaćin žrijeba grupa za Evropsko prvenstvo rukometašica, koje će od od 9. do 21. decembra biti odigrano u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Crnogorske rukometašice, koje brane trofej, biće žrijebane iz prvog šešira, u kojem su još Norveška, Mađarska i Švedska.

U drugom šeširu su Danska, Njemačka, Francuska i Španija, u trećem Hrvatska, Srbija, Rusija i Rumunija, a u četvrtom Ukrajina, Poljska, Slovačka i Holandija.

Interesantno je das u čelnici EHF-a izrazili želju da kuglice izvlači upravo jedna od najboljih rukometašica na planeti naša Katarina Bulatović.

Ne opterećujemo se ko će nam biti protivnici niti bilo koga posebno priželjkujemo. Iskreno spremićemo se za svakog rivala isto i imati jednake ambicije. Mi smo prvaci Evrope, tako da smatram da drugi treba da razmišljaju o nama”,kazala je Bulatović.

Odlučeno je i da će selekcija Mađarske igrati u Đeru, Hrvatska u Varaždinu, Danska u Debrecinu, a Slovačka u Osijeku. Mečevi glavne faze takmičenja biće odigrani u Zagrebu i Debrecinu, dok će domaćin finalnog vikenda biti areni Laslo Pap u Budimpešti.

 

 

 

Handball Montenegro