Katarina Bulatović: Milena se složila da se ugovor prekida ako ostane trudna, svaki klub bi postupio kao mi

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 6.7k pregleda Dodaj komentar
Foto: ŽRK Budućnost Bemax

Sportska direktorica ŽRK Budućnost Bemaks Katarina Bulatović oglasila se povodom slučaja Milene Raičević koja od ponedjeljka nije dio prvog tima.

Upravni odbor dvostrukog prvaka Evrope obavijestio je javnost prvog dana ove sedmice da će bivša kapitenka do kraja sezone trenirati sa filijalom „plavih“ – Rudarom, koji se takmiči u SBbet Prvoj crnogorskoj ligi. U saopštenju je navedeno da je Raičević tužila klub zbog potraživanja iz sezone 2020/21. koju je propustila jer je ostala trudna.

Bulatović je za Televiziju E pojasnila slučaj klupske legende.

– Trudiću se da ostanem u sportskim okvirima. Milena je moja bivša saigračica sa kojom sam osvojila sve što se može osvojiti, ali isto tako imam potrebu da kažem javnosti što se tačno dogodilo jer je ovih dana u procesu nevjerovatna medijska hajka na Budućnost Bemaks. Neosnovana, jer je Milena potpisala ugovor i taj ugovor je u nasljeđu od prethodne uprave. Ostalo je sve na nama, bila je ta nezahvalna uloga koja nam je ostavljena od prethodne uprave i zato imam potrebu da objasnim javnosti, prije svega, da klub nije suspendovao Milenu Raičević. Jer kada je suspendovana, igračica ima pravo samo na pola svojih primanja, a Milena nije uskraćena ni za šta. Zbog toga što je tužila klub premještena je u našu juniorsku ekipu Rudara, koja ne trenira u Pljevljima već u Podgorici – kazala je Bulatović.

Profesionalni ugovori sportista nijesu poput ugovora o radu, dodala je Bulatović.

– Kao što svi znamo, nažalost, sportisti kada završe karijeru nemaju dan radnog staža, baš zbog toga što potpisuju profesionalne ugovore, a ne ugovore o radu. A kada se potpisuje profesionalni ugovor, potrebno je da se dvije strane dogovore o svojim pravima i obavezama koje će da se poštuju do kraja ugovora. Samim tim što je Milena potpisala ovaj ugovor složila se sa tim da u slučaju da ostane u drugom stanju njen ugovor prestaje ili se prekida. Ugovor je, možda, mogao da se nastavi kao što je to bilo u nekim slučajevima, ali Milena je u ovom slučaju promijenila sredinu na kraju sezone, tako da se ugovor nije nastavio.

Daleko od toga, istakla je sportska direktorica, da je uprava kluba željela da diskriminiše Milenu.

– Sigurno nije. A zaista je bilo vremena, tri godine da se to riješi, zašto nije, moraćete da pitate Milenu i ljude koji su tada bili u klubu. Ali isto tako, želim da vjerujem da i bivša predsjednica koja je bila na čelu kluba, Radmila Petrović, i Predrag Bošković, koji je potpisao ugovor, sigurno nijesu imali nijednu lošu namjeru da povrijede bilo koju igračicu tim ugovorom. Sigurno ne i Milenu sa kojom su u sjajnim odnosima.

Bulatović je navela da u ovom slučaju, što se tiče sadašnjeg klupskog rukovodstva, Raičević ništa nije oštećena.

– Žao nam je što smo, prije svega, došli u ovu situaciju koja je mogla da se završi ranije.

Tužba od strane Raičević je predata.

– Sud u Beču je nadležan za to. Stvarno vjerujem da će biti epilog koji će zadovoljiti i Mileninu stranu, prije svega, i, naravno, našu – klupsku. Ponoviću, klub zaista u ovoj situaciji nije imao nijedno drugo rješenje osim to koje je bilo. Klub nije uradio ništa što ne bi uradio neki drugi klub.

Bulatović je na kraju poručila.

– Želim da obavijestim javnost da će klub ispoštovati sve što bude u tužbi. Ne želim da sudim, niti da se stavljam na bilo čiju stranu, već na stranu pravde koja će brzo ugledati svjetlost dana – izjavila je Bulatović za Televiziju E.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar