Zajedno do Pariza: Aukcija sportskih rekvizita u organizaciji COK-a i RK Kotor

Ognjen
Piše: Ognjen 171 pregleda Dodaj komentar
Foto: RTCG

Crnogorski olimpijski komitet i Rotari klub Kotor, u okviru akcije “Zajedno do Pariza” organizovali su aukciju sportskih rekvizita, sa ciljem prikupljanja sredstava za nabavku savremene medicinske opreme koja će našim sportistima omogućiti bolju rehabilitaciju od povreda.

Rekviziti na aukcijiRekviziti na aukciji (foto: RTCG)

Aukcijom u Podgorici, kojoj su prisustovali brojni sportisti, sportski radnici, te ljubitelji sporta, prikupljeno je 7700 eura. Na licitaciji bila su   22 rekvizita, poput reprezentativnih i klupskih dresova naših proslavljenih fudbalera, košarkaša, odbojkaša i rukometašica, te kapice i lopte naših vaterpolista, kao i zastava Crne Gore sa potpisima svih naših takmičara sa Olimpijskih igara u Tokiju.

Voditelji programa i aukcije Petrović i RadovićVoditelji programa i aukcije Petrović i Radović (foto: RTCG)

Predsjednik COK-a, Dušan Simonović, istikao je da se radi o veoma lijepoj i humanoj ideji sa ciljem da se poboljšaju uslovi u našem sportu.

“Drago mi je što smo uz pomoć naših prijatelja iz Rotari kluba, ljubitelja sporta, nacionalnih saveza i ostalih, uspjeli da prikupimo značajna novčana sredstava kako bismo zajedničkim snagama uskoro nabavili najsavremeniju medicinsku opremu, koja će našim sportistima, omogućiti brži i bolji oporavak od povreda i na taj način olakšati im put ka Olimpijskim igrama u Parizu, ali i na ostalim takmičenjima u budućnosti”, poručio je Simonović.

SimonovićSimonović (foto: RTCG)

Predsjednik Rotari kluba Kotor, Janko Racković, zahvalio je svima koji su putem aukcije ili donacije podržali ovu lijepu akciju.

“Prije svega veliko hvala svim sportistima koji su se odrekli dijela svojih uspomena i donirali svoje dresove, torbe, kape, trenerke i drugo i na taj način podržali našu priču. Hvala svima koji su učestvovali večeras na aukciji i onima koji su donirali novac putem žiro računa. Ovo je još jedna lijepa strana crnogorskog sporta i društva”, kazao je Racković.

Dresovi NBA zvijezda Vučevića i DončićaDresovi NBA zvijezda Vučevića i Dončića (foto: RTCG)

Nizom sličnih akcija, u pomenute svrhe, do sada je prikupljeno više od 20 hiljada eura. Očekivanja su da taj iznos bude uvećan do 10. maja, kada će projekat biti okončan.

IZVOR: rtcg.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar