Maja Savić, Bojana Popović i Katarina Bulatović u Kući slavnih EHF-a

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 842 pregleda Dodaj komentar
Foto: EHF/kollektiff

Evropska rukometna federacija formirala je rukometnu Kuću slavnih, a među 60 najvećih imena, koja su obilježila scenu u posljednjih 30 godina, nalaze se i tri Crnogorke – Maja Savić, Bojana Popović i Katarina Bulatović.

EHF je odlučio da izabere najbolje igrače u takmičenjima koja je organizovao u posljednjih 30 godina, po jedno iz muške i ženske konkurencije.

Foto: EHF/kollektiff

Izbor za legende crnogorskog rukometa je bio lak – Popovićeva je osvojila Ligu šampiona čak šest puta, Bulatovićeva četiri, a Savićeva tri.

EHF Kuća slavnih
foto: EHF

Bojana je bila najbolja igračica svijeta, Maja jedno od najboljih krila ikada, a Katarina je obilježila 2012. godinu kao malo ko bilo koju drugu – osvojila je Ligu šampiona, evropsko zlato i olimpijsko srebro, a bila je najbolja golgeterka šampionata u Srbiji i Igara u Londonu.

Od rukometaša iz regiona, u Kuću slavnnih su primljeni Hrvat Ivano Balić, Srbi Dragan Škrbić i Momir Ilić, Makedonac Kiril Lazarov, Bosanac Irfan Smailagić, Slovenac Vid Kavtičnik, te nekadašnji reprezentativac SRJ i Španije, Arpad Šterbik.

Među 30 najboljih rukometaša nema najboljeg igrača svih vremena, Nikole Karabatića, zato što još igra.

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar