Jovović: U ovoj situaciji u kakvoj smo, pobjeda bi bila senzacija

0
416

Uz znatno oslabljenom sastavu, bez povrijeđenog Divou Džozefa i Vasilija Baćovića, koji ima problema sa virusom, košarkaši Budućnost Volija su otputovali za Bandirmu, gdje ih večeras očekuje duel sa Banvitom.

Domaćin je apsolutni favorit, tim prije što je poslije lošijeg starta podigao nivo igre. Bez obzira na tu činjenicu, Podgoričani žele, kako objašnjavaju, da što skuplje prodaju kožu i pokušaju da ostvare trijumf.
Pred duel u “Ali Akar Spor areni”, oba tima imaju isti skor, dvije pobjede i tri poraza.

Izuzetno težak meč je pred nama u Bandirmi, a igraćemo sa svega deset igrača. Džozef neće igrati zbog loma ruke, a nakon analize ljekarske ekipe odlučeno je da i Baćović ostane u Podgorici zbog problema sa virusom. To je otežavajuća okolnost, jer igramo protiv kvalitetnog rivala. Banvit će sigurno imati dodatni motiv da nam se revanšira za poraz iz prvog meča. Mi moramo da odigramo iznad svojih mogućnosti da bi ostali “živi” u toj utakmici.
U ovoj situaciji u kakvoj smo, pobjeda bi bila senzacija. Međutim, momci su spremni, pravi su sportisti i nema sumnje da će dati sve od sebe da dobiju meč. To bi nam dalo realne šanse da se na kraju plasiramo u drugu fazu takmičenja, a to je i naš cilj. Moramo prije svega da u odbrani budemo perfektni, da ne dozvolimo igračima Banvita da daju lake poene. Ako to uspijemo, uz kontrolu skoka, možemo parirati domaćinu“, objasnio je Jovović.