Budućnost mora podići nivo igre

0
676
Foto: ABA liga

Igor Đaletić je jasan, Budućnost mora podići nivo igre za finale Prve A Erste lige. Partije u dva meča sa Lovćenom, uprkos pobjedama, nisu bile na zadovoljavajućem nivou. 

Crnogorski šampion samo može da zahvali kvalitetnoj odbrani u drugom poluvremenu, za preokret na Cetinju i trijumf od četiri poena razlike u revanšu polufinala u utorak. Trener podgoričkog tima je svjestan šta ne štima u igri favorita za titulu.

“Prije svega, problem je bio u koncentraciji, u obje utakmice. Ne mogu reći da je problem bila želja, jer je voljni momenat bio jak pogotovo u drugom duelu. Na nama je da se odnos popravi, što prije, jer sa ovakvom igrom situacija je alarmantna. Ko god bio protivnik u finalu, sa ovakvom igrom ne možemo očekivati bilo šta”, rekao je Đaletić.

Strateg našeg najslavnijeg kluba i prošle sezone preuzeo je ekipu u delikatnom trenutku, pred domaće prvenstvo. Tada je tim predvodio do titule šampiona.

“Prošle sezone desilo se da ležerno uđemo u domaće takmičenje. Pa i ranije, kada sam bio dio stručnog štaba, nakon ABA lige došlo bi do opuštanja. Zbog toga vjerujem da će igra biti bolja i da ćemo dostići potreban nivo”, istakao je Đaletić.

Na igru „plavih” sigurno je uticao i odlazak trenera llijasa Zurosa, zbog operacije kuka.

Brige Rejnolds i Vranješ

Centar Zoran Nikolič udario je snažno glavom o parket u meču na Cetinju u utorak, u drugoj četvrtini. Nakon toga nije ulazio u igru.

“Nikolič je osjetio jak bol i ljekari su jasno naglasili da ne smijemo rizikovati sa njim u igri. Biće spreman da trenira, a veći je problem povreda leđa koju duže vuče bek Džej Ar Rejnolds. Nije bio planiran da igra u revanšu protiv Lovćena, na kraju je morao u igru. Druga briga je duža pauza Nemanje Vranješa, koji je van pogona zbog jake upale grla. Biće teško vratiti ga u takmičarski ritam”, rekao je Đaletić.