Vukčević: Velika je čast predstavljati svoju državu i osvajati medalje

Džiu-džicu reprezentativac Crne Gore, Dejan Vukčević, nakon što je primio nagradu za najboljeg sportistu Podgorice za 2017. godinu, u izboru Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, kazao je da su ga “sjajni rezultati kandidovali za ovu nagradu”.

Vukčević je priznanje, prvenstveno, zaslužio osvajanjem zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Bogoti, u novembru, u borbama, u kategoriji preko 94 kilograma.

“Velika je čast biti najbolji sportista Podgorice, meni to predstavlja veliko zadovoljstvo. Velika je čast predstavljati svoju državu i osvajati medalje”, kazao je Vukčević na svečanosti u hotelu “Verde”.

Najuspješniji klub u 2017. godini je Karate klub Omladinac, dok je najbolji trener, kao i prošle godine, Žarko Raković iz tog kluba.

“Bilo nam je zadovoljstvo primiti pehar Sekretarijata za sport opštine Podgorica. Nadam se da ćemo ga i sledeće, kao i prethodnih godina, zaslužiti. Očekujem da će i naredna godina biti uspješna za nas, imamo evropsko i svjetsko seniorsko prvenstvo. Potrudićemo se da uradimo ono što do sada niko nije, da osvojimo dvije ili tri medalje za Crnu Goru”, kazao je Raković.

Odlukom Sekretarijata perspektivni sportisti Podgorice za 2017. godinu su Milena Jovanović (karate), Bojan Bošković (karate), Nenad Marković (boks), Mila Mraković (karate), Aleksandra Mijović (karate), Hana Šendelj (karate), Katarina Džaferović (rukomet), Ksenija Šćepanović (košarka), Ivan Bojović (fudbal), Petar Vukčević (fudbal), Lazar Mijović (fudbal), Viktor Vujisić (košarka), Fedor Žugić (košarka) i Filip Vujadinović (atletika).

Plakete za izuzetne sportske rezultate u 2017. godini dobili su Univerziteti Crne Gore i Donja Gorica, karatisti Mario Hodžić, Nenad Dulović, Biserka Radulović, Mia Roganović i Jovana Marić, džudisti Lazar Ćupić, Slaven Čađenović i Arso Milić i džiu džicu reprezentativac Vuk Dragutinović.

Zlatnom plaketom za poseban doprinos u razvoju školskog sporta nagrađeni su profesori posthumno Radosav Petrić (OŠ Milorad Musa Burzan) i Dragan Pejović (Srednja ekonomska škola Mirko Vešović), dok je isto priznanje za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport dobila Gimnazija Slobodan Škerović.

Zlatnu plaketu za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom dobilo je Udruženje paraplegičara Podgorice, a priznanje za promociju i razvoj sportske rekreacije Sportsko rekreativno društvo Izviđači Podgorice.

Zlatnom plaketom za izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unapređenju sporta nagrađeni su Milutin Maraš i Rade Đurđić.

Zlatnu plaketu za jubilej kluba i doprinos razvoju sporta Podgorice dobiće Atletski klub Budućnost – 70 godina i Karate klub Budućnost – 50 godina.

“Glavni grad je u 2017. godini dobio dva svjetska prvaka, u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji, ali i osvajače odličja sa mnogo značajnih međunarodnih takmičenja. Lijepo je da slavimo te rezultate, a sve nas to obavezuje da još više radimo na stvaranju uslova za bavljenje sportom. Privodi se kraju natkrivanje vaterpolo bazena, a nedavno je počela izgradnja multifunkcionalne sale, u okviru Sportskog centra Morača, čime će se tokom sledeće godine otvoriti prostor za dvoranske sportove”, kazao je zamjenik gradonačelnika Podgorice, Boris Mugoša.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button