Džiu džicu reprezentacija osvojila 12 medalja u Fancuskoj – mladost na koju se ozbiljno računa

Ognjen
Piše: Ognjen 940 pregleda Dodaj komentar

Džiu džicu reprezentacija Crne Gore uspješno je završila nastup na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje je od 10. do 12. marta održano u francuskom Verkunu.

Sastav koji je predvodio selektor Nikola Prodanović, kao i treneri Mirjana Martinović i Dejan Vukčević, nastup je završio sa 12 medalja, od čega čak četiri zlata.


Najsjajnije odličje, čime je potvrdio maestralan rezultat iz Abu Dabija, ide oko vrata Andrije Golića u kategoriji U16 do 55 kilograma.
Evropski šampioni u kategoriji do 18 godina postali su i Jelena Vukčević (-70 kg) i Stefan Ćorović (-50 kg). Njihove sjajne borbe u finalima još jedan su pokazatelj da ih čeka sjajna budućnost.
Da se zlatni krug zaokruži na najbolji način pobrinuo se dvojac Nina Bogićević/Ljubica Nikčević U21 koje su u disciplini duo show stigle do samog vrha i nastavile pobjednički niz na internacionalnim takmičenjima.
Srebrnu medalju, jedinu na prvenstvu, osvojio je Luka Trninić U21 u kategoriji do 77 kilograma – ne waza.
Čak sedam bronzi koje su obogatile vitrine naših mladih takmičara idu oko vrata Balše Sinđića koji je treće mjesto osvojio u dvije kategorije (U16, – 46 kg borbe i – 46 kilograma ne-waza), Martina Lučeva (U16, – 50 kg), Balše Đurišića (U16, – 60 kg), Kristine Radosavović (U18, – 63 kg), kao i Vedrane Praščević i Elene Stojanović koje su podijelile treće mjesto u istoj kategoriji (U18, borbe do 57 kilograma).

“Izuzetno sam zadovoljan ostvarenim rezultatima na prvenstvu a jedino ostaje žal što su pojedinim takmičarima medalje izmakle u posljednjim sekundama mečeva. Ovo je rezultat koji svakako daje nadu da ćemo u budućnosti imati sjajan seniorski sastav. Pohvalio bih rad trenera Mirjane Martinović i Dejana Vukčevića i njihov nesebičan rad i trud kako na takmičenju tako i u pripremnom periodu”, istakao je selektor Prodanović.

Važno je istaći i da je pravdu u Francuskoj dijelio naš internacionalni sudija Srđan Kujović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar