Lalošević: Aktere incidenta u Rožajama adekvatno kazniti

Svi koji su učestvovali u skandalu na utakmici Ibar – OFK Nikšić u Rožajama moraju odgovarati i biti adekvatno sankcionisani – kazao je ministar sporta i Mladih Vasilije Lalošević u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Lalošević je rekao da ne bi licitirao motivima incidenta, te da se u Rožajama desila scena za koju je mislio da je nešto što je davno iza nas.

Desilo se na sportskoj utakmici baraža koja objektivno i nije toliko bila značajna u susretu OFK Nikšića. Slavili su sa 2:0. Došlo je do upada publike na teren, ružnih scena. Klasično nasilje. Moram reći da je neprimjereno. Nadležni organi, prije svega iz Fudbalskog saveza moraju sankcionisati sve aktere tog skandala – kazao je Lalošević.

On je istakao da su se čelnici Rožaja izvinili fudbalerima Nikšića.

– Ne bih licitirao bilo kakvim motivima, da li je riječ o nekoj organizovanoj akciji, neka nadležni organi daju riječ o tome. Jedno je sigurno, upućena je jedna ružna scena, jedan događaj koji je trebalo da bude praznik – rekao je Lalošević.

Nadležni organi, kako je dodao, treba da sankcionišu aktere kako treba. Ministar je kazao da nema informaciju da li su zakazali organizatori utakmice.

– Svaki sportski događaj mora da se organizuje po propisima. Ja u ovom trenutku nemam informaciju da li je tamo bilo redara i da li je organizacija zakazala – saopštio je Lalošević.

Lalošević je kazao da će biti novca za novo Ministarstvo sporta i mladih.

– Uradićemo tehnički rebalans i krenućemo dalje – najavio je Lalošević.

Izvor
pobjeda.me

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button