Crna Gora treća na Balkan openu – Ašanin: Uspješna organizacija i odrađen domaći zadatak

Ognjen
Piše: Ognjen 534 pregleda Dodaj komentar
Foto: Filip Roganovic
Džiu džicu reprezentacija Crne Gore je na 18. Balkan openu u Podgorici nastavila sa uspjesima i medaljama, a sa 88 osvojenih odličja naši takmičari su zauzeli treće mjesto u ukupnom plasmanu.

Na turniru koji je održan od 15. do 17. septembra u džiu džici su se nadmetali učesnici iz 24 države.

Foto: Filip Roganovic

Na ovom šampionatu najuspješnija je bila Rumunija sa 172 medalje, Ukrajina je na drugom mjestu sa 89 medalje, dok je Crna Gora trećeplasirana sa medaljom manje.

Foto: Filip Roganovic

Na ovom šampionatu naša reprezentacija osvojila je 28 zlatnih, 25 srebrnih i 35 bronzanih medalja.

Brojčano više medalja od Crna Gore i Ukrajine osvojila je Grčka ali je od 93 odličja od njih 43 bilo bronzanog sjaja.

Na ovom šampionatu učestvovale su i Poljska, Bosna i Hercegovina, Italija, Bugarska, Belgija, Srbija, Francuska, Mađarska, Kipar, Španija, Slovenija, Holandija, Švedska, Sjeverna Makedonija, Izrael, Austrija, Brazil, Danska, Kongo i Hrvatska.

Samo Podgoricu, u ovom kratkom periodu posjetilo je preko dvije hiljade ljudi, kako takmičara tako i službenih lica koji sigurno iz naše države nose lijepe uspomene.

Foto: Filip Roganovic

“Sa zadovoljstvom mogu reći da je 18. Balkan open turnir uspješno organizovan i da su naš savez i država sjajno odradili domaći zadatak. Ovaj turnir, koji je okupio vrhunske sportiste i stručnjake iz 24 zemlje svijeta, bio je ne samo prilika za takmičenje i promociju našeg sporta već i prvoklasna demonstracija timskog rada i podrške koju smo dobili od različitih pojedinaca i raznih institucija. Prije svega, želim izraziti duboku zahvalnost Ministarstvu sporta i mladih na njihovoj podršci. Vaša investicija u sport i mlade ljude  omogućila nam je da organizujemo ovaj turnir na najvišem nivou. Takođe, želim istaći zahvalnost Vladi Crne Gore koja je pružila podršku i omogućila nam da obezbijedimo sve potrebne resurse za održavanje ovako velikog događaja. Vaša podrška je bila ključna za uspjeh turnira. Posebno bih želio zahvaliti volonterima koji su se nesebično uključili u organizaciju i vođenje turnira. Vaša predanost i entuzijazam su bili ključni faktori da događaj funkcioniše glatko. Naravno veiko hvala i svima koji su učetvovali u organizaciji , bilo da su to naši partneri, sponzori ili saradnici. Na kraju, želim čestitati svim takmičarima na njihovim izvanrednim performansima i sportskom duhu tokom cijelog turnira. Vaša posvećenost i talenat postavili su visoke standarde i pokazali da džiu džicu ima sjajnu budućnost”,  riječi su predsjednika saveza Miloša Ašanina.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ +1000 spinova na igrici Zombie Apocalypse BEZ USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar