Dobar žrijeb za lavove, Španija najveći rival u prvoj fazi Svjetskog prvenstva

Crna Gora na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj u januaru naredne godine igraće u grupi A u Krakovu protiv Španije, Čilea i Irana, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u Katovicama.

Plasman u glavnu rundu u kojoj će biti formirane četiri grupe sa po šest selekcija, izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

Izabranici selektora Zorana Roganovića koji su plasman na planetarnu smotru izborili nakon što su u aprilskom baražu bili bolji od Grčke, bili su u drugom šeširu i utisak je da su dobili protivnike po mjeri. Španija je favorit grupe, a „lavovi“ imaju kvalitet da pariraju Čileu i Iranu, koji su došli kao rivali iz trećeg i četvrtog šešira.

Trenutno je poznato 26 učesnika planetarne smotre. Spisak učesnika će biti kompletiran nakon završetka kvalifikacija u Africi i Sjevernoj Americi i Karibima, koje će dati pet, odnosno jednog učesnika šampionata svijeta.

Šampionat u Poljskoj i Švedskoj na programu je od 12. do 29. januara naredne godine.

Žrijebu u Katovicama prisustvovali su predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda, direktor Emir Bešlija i selektor Zoran Roganović.

Sastavi grupa:

Grupa A: Španija, CRNA GORA, Čile, Iran

Grupa B: Francuska, Poljska, Saudijska Arabija, Slovenija

Grupa C: Švedska, Brazil, Afrika 2, Urugvaj

Grupa D: Island, Portugal, Mađarska, Južna Koreja

Grupa E: Njemačka, Katar, Srbija, Afrika 5

Grupa F: Norveška, Sjeverna Makedonija, Argentina, Holandija

Grupa G: Afrika 1, Hrvatska, Afrika 3, Sjedinjene Američke Države

Grupa H: Danska, Belgija, Bahrein, Afrika 4

Izvor
CDM

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button