Zlatna braća Gušić!

0
439
Foto: Boris Brnović

Drugog takmičarskog dana na Univerzitetskom prvenstvu Evrope za borilačke sportove (karate, džudo, tekvondo) u portugalskom gradu Koimbri stigle su i prve medalje za naše studente. 

 

 Kakva dominacija braće Gušić! Bez izgubljenog poena Marko je u kategoriji do 66kg u prvom kolu savladao iponom predstavnika Njemačke, u drugom je takođe iponom savladao predstavnika Holandije dok je u trećem meču sa dva wazaria savladao britanca Kierana. U polufinalnom meču slavio je iponom nad predstavnikom Švajcarske dok je u finalnom meču savladao favorizovanog i bolje rangiranog Mađara Bencea sa čak četiri wazaria i okitio se zlatnom medaljom.

Šta tek reći za starijeg Gušića. Svaki meč dobijen iponom. U prvom kolu Nikola je bio slobodan a onda su padali redom predstavnik Austrije, i čak tri predstavnika sa Univerziteta iz Njemačke i time se zasluženo okitio zlatnom medaljnom.

“Od Nikole sam očekivao neku od medalja ali za Marka Gušića, koji je među najmlađima na takmičenju, nisam očekivao tako zreo nastup među vrhunskim takmičarima. Evidentno je da obojica rade dobro u svom klubu i predviđam im sjajnu budućnost”, rekao je trener Dejan Popović.

Karatista Ljubiša Mihailović i muški tim Univerziteta Donja Gorica u borbama plasirali su se u finale.

Foto: CdM

Aktuelni svjetski studentski šampion Mihailović pokušaće danas da objedini titule u kategoriji +84kg. On je u prvom kolu savladao predstavnika Austrije rezultatom 8:0, u drugom predstavnika Turske rezultatom 2:1, dok je u trećem savladao predstavnika Bjelorusije 5:0. U tijesnom polufinalnom meču savladao je karatistu iz Hrvatske rezultatom 2:1 pa će se sjutra boriti za zlato protiv Hansena Artura, predstavnika Njemačke.

Muški tim u borbama UDG slavio je u prvom kolu protiv izabranog tima Velike Britanije rezultatom 3:0, u drugom su savladali ekipu domaćina rezultatom 3:1 dok su u polufinalu savladali reprezentaciju Turske rezultatom 3:0 i plasirali u finale gdje ih čeka izabrani tim Mađarske.

Borbe za bronzu obezbijedili su karatisti Luka Ivanović u kategoriji +81kg, Konstantin Vujošević i Filip Vujadinović u kategoriji -84kg, kao i Vido Kopitović i Nemanja Brašanac u kategoriji do -75kg.

Foto: CdM

S obzirom na veliki broj takmičara, naš predstavnik u Tekvondou Balša Radunović, nije završio svoj nastup pa se takmičenje nastavlja u četvrtak.

Danas će na tatami džudisti Anto Dubreta u kategoriji do 100kg i Nebojša Gardašević u kategoriji do 81kg dok će na karate tatamiju na programu biti borbe za medalje.

U Splitu je startovalo treće po redu Univerzitetsko prvenstvo Evrope u košarci 3×3. U muškoj konkurenciji nastupa ekipa Univerziteta Crne Gore u sastavu: Petar Kapešić, Goran Lončar, Lazar Perovanović i Vaso Popović, dok je trener i šef delegacije Milovan Ljubojević, prof na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

Ukupno učestvuje 23 ekipe u muškoj konkurenciji a naša ekipa nakon žrijeba našla se u grupi A, zajedno sa dvije domaće ekipe sa Univerziteta Split, Tehničkog Univerziteta iz Izraela, mađarskog Univerziteta Pecs i predstavnika Bugarske Univerzitet Šumen. U prvom kolu naši momci su poraženi 21:14 od izraelske ekipe, dok će ostale mečeve u grupi odigrati danas.