Zašto je selektor Dragan Adžić vratio “otpisane” među “lavice”?

0
496

Odluka selektora naše ženske reprezentacije Dragana Adžića da u nacionalni tim vrati iskusne Mariju JovanovićKatarinu Bulatović i Jovanku Radičević pred Svjetsko prvenstvu u Njemačkoj, iznenadila je crnogorsku sportsku javnost.

Djevojke koje su najavile povlačenje iz tabora “lavica” poslije debakla na Olimpijskim igrama u Riju, opet će konkurisati za tim pred veliko takmičenje. CdM je iz prve ruke, od selektora Adžića pokušao da dobije odgovor zašto se nakon najave da će u vremenu do Igara u Tokiju 2020. godine uglavom računati na mlade snage, ipak odlučio da pozove provjerene reprezentativke.

“Imam normalnu komunikaciju sa Marom, Kaćom i Jovankom. Pratim njihove igre i želim im svako dobro”, diplomatski je odgovorio Adžić na ovo pitanje.

Podsjećamo, Katarina Bulatović je u društvu mlade Đurđine Jauković tokom Olimpijskih igara u Riju odlučila da napusti tabor reprezentacije, dok je Jovanka Radičević javno priznala da nije u dobrim odnosima sa selektorom Adžićem.

“Nije me niko ‘penzionisao’, već sam ja sama donijela odluku da ne želim da igram za reprezentaciju zbog nepoštovanja selektora prema meni. Uvijek sam igrala iz ljubavi za svoju zemlju i davala sam sve od sebe na svakom treningu, utakmici, prvenstvu. Nijesam igrala iz nikakve koristi, za nikakve pare, nijesam dobila nikakve stanove, niti bilo što drugo, ali neke stvari su morale mnogo više da se poštuju. Moj odnos prema grbu je uvijek bio maksimalan i najbolje znam koliko sam nesebično davala sebe za svoju zemlju i svoj tim. I zaista ne želim ništa više da govorim na tu temu”, rekla je Jovanka u novembru prošle godine.

Marija Jovanović je rovita, poslije oporavka od teške povrede igrala na Igrama u Brazilu, da bi se poslije tog takmičenja spekulisalo da je i ona završila reprezentativnu karijeru, a potom je nije bilo u ekipi na prvenstvu Evrope u decembru.

Foto – RSCG

Trofejni stručnjak nam je rekao da su među kandidatima za reprezentaciju trenutno najbolje crnogorske rukometašice.

“Nemam specijalno obrazloženje u vezi spiska. Kao i pred svako veliko takmičenje objavio sam spisak od 28 igračica koje zaslužuju da se tu nađu, zavisno od momenta i ciklusa. Zna se da je naš krajnji cilj plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Mlade igraciče počele su da dobijaju prostor u prethodnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, zatim na tom završnom turniru, pa u kvalifikcijama za Svjetsko prvenstvo. Takmičenje u Njemačkoj biće im drugo veliko, a dobijaju šansu i u ekipi Budućnosti u jakim susretima Lige šampiona”, poručio je Adžić.

Crna Gora će na šampionatu svijeta u Njemačkoj od 1. do 17. decembra igrati u grupi sa Danskom, Brazilom, Rusijom, Japanom i Tunisom.