REPEŠA: Crna Gora će biti iznenađenje u Sloveniji

0
418

kosarkaSelektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Jasmin Repeša kazao je za Arenu, da ima visoko mišljenje o crnogorskom nacionalnom timu.

 

Repeša prognozira da naš košarkaški nacionalni tim može „daleko dogurati“, i posebno ističe dobar stručni rad.

 

Mislim da je Crna Gora odlična reprezentacija i da je vrhunski trenirana. Evidentan je već sastav igre iako ste odigrali manje utakmica od Hrvatske. Još nemate tu preciznost u igri i neku pojačanu agresivnost. Mislim, međutim da možete mnogo bolje da igrate i da će Crna Gora biti jedno od iznenađenja u Sloveniji – rekao je Repeša za Arenu.

 

Odgovarajući na pitanje što bi za Crnu Goru značilo da je u sasavu Nikola Peković i koliko bi to moglo da utiče na igru sastava Luke Pavićevića, hrvatski selektor je kazao da Peković daje izuzetno bitnu dimenziju igri našeg tima.

 

Mislim da bi sa Pekovićem dobili tu dimenziju igre koja je izuzetno bitna, tu dubinu, jer je on igrač koji stvara višak. Mislim da ga je na ovim prostorima nemogće držati jedan na jedan i da u tom slučaju vanjski igrači čak i igrači na poziciji „četiri“ kao Dašić, vjerovatno bi došli do malo više šuteva – rekao je Repeša.

 

On je ipak naveo da je Crna Gora i bez Pekovića dobra ekipa.

 

Međutim, ne bih ja o tome jer je Crna Gora i ovako dobra ekipa evidentno je da je dobro trenirana tako da im želim sve najbolje – poručio je hrvatski selektor.