Peković se obratio javnosti prije izbora u KSCG: Dobrodošli u novu košarkašku Crnu Goru!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 550 pregleda Dodaj komentar

Sjutra u podne zakazana je vanredna i izborna Skupština KSCG, na kojoj za mjesto predsjednika konkurišu Nikola Peković i Jelena Dubljević.

Aktuelni predsjednik Nikola Peković je javnosti obratio saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti:

“Poštovani sportski prijatelji,

Uvažena sportska javnosti Crne Gore,

Zajedno možemo da posvjedočimo: crnogorska košarka u dubokoj je krizi.

Kriza je i šansa. Ako je ozbiljno shvatimo i ako zajednički uložimo svaki atom energije da je prevaziđemo.

Tradicija, talenat, posvećenost i vrijedan rad naših igrača, igračica, trenera i košarkaških radnika širom Crne Gore, doprinijeli su da se kriza – još uvijek – ne ogleda toliko u takmičarskim rezultatima, koliko u krizi funkcionisanja Košarkaškog saveza Crne Gore.

Najdublje motivisan iskrenom željom da sav svoj profesionalni, lični i sportski dignitet ugradim u temelje istinskog i dugoročnog razvoja crnogorske košarke – a time i našeg sporta u cjelini – želim da vam i ovim putem predstavim osnovne smjernice programa, kojima ću se rukovoditi, ukoliko mom timu i meni pružite podršku na Izbornoj Skupštini KSCG 24. novembra 2023. godine.

Dobro je poznato da je moj angažman na mjestu Predsjednika KSCG motivisan isključivo željom da kao nekadašnji, vrhunski, profesionalni igrač, sa stečenim brojnim poznanstvima i kontaktima širom svijeta, doprinesem i pomognem našoj košarci, sportu i Crnoj Gori.

Moje zalaganje, od prvog dana stupanja na mjesto Predsjednika Saveza doživio sam kao izuzetnu čast i obavezu, da suštinski mijenjamo stvari na bolje, te sam ubijeđen da je vrijeme za novi početak u KSCG.

Upravo zato i

DAJEM RIJEČ

da ću, zajedno sa svojim timom, najpredanije raditi da crnogorsku košarku u narednom periodu krase:

 

1. TRANSPARENTNOST u svakom segmentu rada.

2. SPROVOĐENJE STRUKTURALNE REFORME KSCG i profilisanje Saveza kao stvarnog servisa klubova, igračica i igrača, trenera, sudija i reprezentativnih selekcija, što dosad nije bio slučaj.

3. REORGANIZACIJA ADMINISTRATIVNOG APARATA, u smislu savjesne selekcije lica koja će biti zadužena za razvoj muške, ženske, omladinske, reprezentativne košarke, na domaćem i međunarodnom planu.

4. UNAPREĐENJE FINANSIJSKOG POSLOVANJA, koje planiram da postavim na održive i realne osnove uz obezbjeđivanje dodatnih sredstava Savezu, set aktivnosti za finansijsku i materijalnu potporu za unapređenje rada klubova na svim nivoima, te realizaciju novih sponzorskih ugovora .

5. RAVNOMJERAN RAZVOJ svih košarkaških regija u Crnoj Gori, buđenje uspavanih košarkaških centara i poseban akcenat na jačanje i kvalitativni iskorak takmičenja u svim domaćim ligama, posebno u IA MCKL i IA ŽCKL

6. KSCG KAO STVARNA KUĆA KOŠARKE , a ne kao „elitistički“ klub u kojem se odluke donose netransparentno i površno

7. VRAĆANJE SUŠTINSKIH NADLEŽNOSTI UPRAVNOM ODBORU KSCG i drugim organizacionim tijelima koji će kroz konkretnu koordinaciju i realizaciju projekata i planova osavremeniti rad KSCG i postati stvarno servis naših klubova.

8. IZBJEGAVANJE SVAKOG REVANŠIZMA u odnosu na sve košarkaške ljude koji ne dijele našu viziju i naše ideje za prevalizaženje problema koji opterećuju košarku u Crnoj Gori, uz iskrenu i otvorenu debatu.

9. KREIRANJE POZITIVNE ATMOSFERE u radu koja će predstavljati novi zamajac i udahnuti novi vjetar promjena, te pokrenuti nove procese u radu KSCG, a sve u skladu sa Planom razvoja za naredni mandatni period.

10. ČASTAN, SPORTSKI I VITEŠKI odnos prema svakom košarkaškom pregaocu u Crnoj Gori, Evropi i svijetu.

Dobrodošli u novu košarkašku Crnu Goru!

S poštovanjem,

Nikola Peković”

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ +1000 spinova na igrici Zombie Apocalypse BEZ USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar