Većina reprezentativki podržala Jelenu Dubljević, ne i selektorka Škerović

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1.6k pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Kriza u crnogorskoj košarci trebalo bi konačno da se završi sjutra (petak) kada će na Izbornoj skupštini Košarkaškog saveza Crne Gore biti izabran predsjednik ili predsjednica.

Jelena Dubljević i Nikola Peković kandidati su za tu poziciju, a legendarnoj košarkašici stigla je podrška od većine reprezentativki Crne Gore.

Crnogorske košarkašice podržale su je otvorenim pismom.

“Kao što je poznato u petak 24. novembra održavaju se izbori za predsjednika KSCG, a jedina košarkaška selekcija koja se okupila i imala nastup tokom ove totalne blokade košarke u Crnoj Gori je ženska seniorska reprezentacija. Smatramo da imamo pravo i obavezu da se čuje i naš glas, jer dovoljno dobro poznajemo situaciju i vjerujemo da je vrijeme za promjene i da je upravo Jelena Dubljević pravi izbor za tu funkciju”, piše u saopštenju košarkašica Crne Gore.

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore
foto: Printscreen

Dodaju da je Dubljević pokazala da u najtežim trenucima zna da donosi prave odluke.

“I kada je bila igračica i kada je bila vođa na terenu, ali i kada je trebalo pomoći svojim saigračicama i svojoj zemlji, Crnoj Gori. Crnogorska košarkaška reprezentacija je skupa sa Jelenom pronijela ime Crne Gore širom planete i vjerujemo da će, sa iskustvo i predanošću u radu, sa mjesta predsjednice Košarkaškog saveza mnogo doprinijeti novim uspjesima crnogorske muške i ženske košarke. Vjerujemo da će izborom prve žene predsjednice Košarkaškog saveza, Crna Gora poslati sjajnu poruku i našem društvu i našim sportskim prijateljima u inostranstvu”, navode reprezentativke..

Saopštenje su potpisale Milica Jovanović, Nikolina Ilić, Bojana Kovačević, Marija Leković, Jelena Bulajić, Nataša Mek, Božica Mujović, Ksenija Šćepanović, Taja Rejmer, Dragana Živković, Zorana Radonjić, Lana Vukčević, Maja i Milena Bigović, Jovana Pašić, Jelena Vučetić, Sanja Akšam i Sofija Živaljević.

Pismo podrške nije potpisala selektorka Jelena Škerović.

Aktuelni predsjednik KSCG Nikola Peković predložen je od strane 24 kluba da nastavi da upravlja crnogorskom košarkom, dok je Jelenu Dubljević podržalo njih 26.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar