Košarkašice počele pripreme za Slovačku i Island

0
374
Foto: fiba.com

Crnogorske košarkašice odradile su prvi trening u dvorani kompleksa Verde, pred izazove u drugom kvalifikacionom ciklusu za plasman na Eurobasket.

Selektor Injiges nije mogao da računa na sve djevojke danas. Tu četvrtak kompletiraće se redovi kada se priključe Jelena Dubljević i Glori Džonson, koja će iz Kine stići da odradi dva treninga pred meč sa Slovačkom.

Manjih problema zbog povreda imaju i Snežana Aleksić te Kristina Raković.

“To je realna situacija, tako je kako je. Moraćemo da čekamo Glori, ali je veliki dobitak to što će biti sa nama. Dolazi iz Kine gdje je igrala plej of. Imaćemo dva dana u kompletnom sastavu, Jelena će doći kasnije, u srijedu, jer je na terapiji, ali takav je momenat u sezoni to su normalne stvari. Nema nikakvih izgovora, moramo da se spremimo, imaćemo dva dana svi da radimo, radićemo dobro da se spremimo”, kazao je selektor Injiges.

Crnogorke će 10. februara ugostiti Slovačku, četiri dana kasnije takođe u Podgorici je duel protiv Islanda.

“Mečevi su vrlo važni jer su Slovačka, Bosna i Hercegovina i Crna Gora konkurenti za dva mjesta koja vode na Eurobasket. Razmišljamo samo o Slovakinjama, očekujemo težak meč od izuzetne važnosti za obije selekcije”, priča selektor koji se osvrnuo i na reprezentaciju Slovačke, koja je u prva dva kola kvalifikacija ostvarila polovičan učinak, dok su naše pobijedile i Island i BiH.

“Oni su u sličnom procesu kao i mi. Promijenili su praktično čitav tim nakon Eurobasketa, oslanjaju se sada na mlađe košarkašice. Igraju vrlo brzo, imaju brz prenos lopte, vole da koriste tranziciju. Imaju nekoliko vrlo kvalitetnih košarkašica, a posebno se ističe Hruščakova, koja ima mnogo kvaliteta, igra Evroligu i vrlo je opasna. Imaju dobar tim.”

Snežana Aleksić je nakon treninga iznijela svoja očekivanja za predstojeće duele.

“Utakmie koje nam slijede svaka djevojka je svjesna koliko treba da pružimo i mislim da treba da se spremimo na najbolji mogući način, uostalom kao što smo se spremali i za poslednje dvije utakmice. Idemo na pobjedu u obje utakmice koje će nam donijeti plasman na Evropsko prvenstvo.

Aleksić se osvrnula na predstojeće duele.

“Slovačka ima nekoliko dobrih igračica. Ako budemo igrali kao što znamo i što selektor bude zahtijevao od nas, neće biti problema da pobijedimo Slovačku. Island smo već pobijedili. Ovaj put imamo prednost domaćeg terena i mislim da nećemo imati problema. Najbitnije je da nas povrede zaobiđu i maksimalno spremno uđemo u utakmice.”

Među djevojkama koje su odradile današnji trening u dvorani kompleksa Verde bila je i mlada Anđela Bigović koja je naknadno dobila poziv za ovu akciju.

“Divan je osjećaj biti u reprezentaciji. Čast mi je da treniram sa djevojkama. Potrudiću se da se što bolje pokažem i da naučim najbolje što mogu. Nadam se i da će dobiti priliku da igram.”

Oba kvalifikaciona meča naše djevojke igraće u Verdeu, a počeće u 19 sati.