Koljević: Košarka me je naučila da je svaki dan, dan u kojem možete nešto novo da naučite

0
1356

Crnogorski košarkaš Ivan Koljević je u svojoj profesionalnoj karijeri promijenio čak 17 klubova, a u intervjuu za “Sportklub” je kazao da je zadovoljan ostvarenim. Rođeni Cetinjanin trenutno brani boje iranskog Kašana.

“Već četiri godine sam u ovoj zemlji, promijenio sam četiri kluba i zaista se osjećam divno”, kazao je 32-godišnji plejmejker, a potom dao uvid u kvalitet iranske lige:

“Izuzetno zahtjevna i ujednačena liga. Forsira se neka kombinacija evropskog i američkog načina igre. Klubovi imaju pravo da angažuju samo dva stranca. Radi se uglavnom o veoma kvalitetnim košarkašima koji bi bez problema mogli da igraju širom Evrope. Domaći igrači su takođe izuzetno školovani i veoma dobro potkovani za magičnu igru pod obručima. Liga je prilično ujednačena”, kazao je nekadašnji igrač Lovćena i Budućnosti.

Koljević je zadovoljan tokom svoje karijere.

“Jesam. Zaista jesam. U svakom klubu u kojem sam igrao ponašao sam se kao i kada sam počeo da se bavim košarkom. Sa mnogo ljubavi i profesionalizma sam prilazio svakom treningu, svakoj utakmici. Zahvaljujući košarci, imao sam priliku da upoznam mnogo divnih ljudi, da vidim mnoge gradove i države o kojima sam mogao samo da maštam. Košarka me je naučila da je svaki dan, dan u kojem možete nešto novo da naučite. Tako se i ponašam”, naglasio je Koljević.

Bilbao, Olimpijakos, Lijetvos Ritas pa i Budućnost bili su najzvučniji klubovi u kojima je Koljević igrao.

Trenutno je startni plejmejker Kašana, a do sada je u 13 odigranih mečeva ostvario prosjek od 23 poena, 6 skokova i 5 asistencija.