Kaluđerović: Tužno za sve koji vole rukomet…

0
393
Foto: RK Partizan 1949

Moglo je bolje protiv Komova. Moglo je bolje i protiv Jedinstva. Na kraju, staro pravilo u sportu kaže da se pobjedi u zube ne gleda.

Aktuelni šampion Partizan 1949 je posle Komova 26:23, na svom parketu u Tivtu pobjedio i Jedinstvo iz Bijelog Polja sa 27:25, pa posle dva kola ima maksimalan učinak.

Ono što ne raduje ljubiteljie rukometa u Crnoj Gori, naprotiv, čini ih tužnim jeste činjenica da je finansijska situacija u klubovima daleko od stabilne, pa je umjesto osam u borbu za titulu i Kup krenulo šest klubova. Rudar i Ivangrad su morali da odustanu u posljednjem trenutku. Već sada je jasno da će se za trofeje boriti aktuelni šampion Partizan i Lovćen koji je prošle sezone osvojio Kup.

„Naravno da nas to sve čini tužnim. Svi koji volimo rukomet voljeli bi da situacija bude daleko bolja. Međutim, ostaje nam jedino da se borimo kako na terenu tako i van njega. Partizan 1949 je u želji da pomogne rukometu u Crnoj Gori pokrenuo školu rukometa koja za sada funkcioniše dobro, a intenziviran je rad sa kadetskom selekcijom. Pokretanje jedinstvene kadetske lige je sjajan potez“, rekao je Vuk Kaluđerović momak koga bi svaki trener poželio u timu i nastavio:

„Ostvarili smo dvije pobjede na početku šampionata i to je najvažnije. Znali smo da nas očekuje težak posao jer će ove sezone sve ekipe biti posebno motivisane protiv nas jer pobjeda nad šampionom ima veću cijenu. Komovi i Jedinstvo su novi članovi elitnog društva, pružili su maksimum i od srca im čestitam na tome. S druge strane, svi koji su gledali utakmice mogli su da vide da smo kontrolisali dešavanja na parketu“.

S druge strane, glavni rival Partizanu u sezoni koja je počela u borbama za trofeje, Lovćen sa Cetinja trenutno liči na kaznenu ekspediciju. Cetinjani su deklasirali oba rivala na startu sezone. Pobjedili su Komove sa 37:25, a Mornar sa 41:22.

„Lovćen ima dobro ekipu i radi jako dobro. Za sada su pokazali najviše, ali razloga za paniku nema. Najjači aduti Partizana u sezoni koja je počela će biti granitna odbrana i bombarderi kakvi su Đorđo Peruničić i Nemanja Drakulović. Trebaće nam malo vremena da se kockice slože u željeni mozaik, a kada se to desi mislim da smo u prednosti i da ćemo uspjeti da odbanimo titulu“, naglasio je Vuk Kaluđerović.