Joksimović i Radunović u četvrtfinalu Arapske Lige šampiona

0
336

Crnogorska odbojka imaće dva predstavnika u četvrtfinalu Arapske klupske Lige šampiona (koja se igra u egipatskom Kairu), trenera Ivana Joksimovića i primača servisa naše reprezentacije Balšu Radunovića.

S obzirom da su njihove ekipe, katarski El Džaiš i Darkulaib iz Bahreina zauzeli prva mjesta u grupama C i A, koje se ukrštaju, Joksimović i Radunović su izbjegli međusobni duel u četvrtfinalu.

Bivši selektor Crne Gore je sa El Džaišom upisao sve tri pobjede u grupi C, protiv Šabab Elhosena iz Jordana (3:0), Al Ahlija iz Libana (3:0) i danas Sahama iz Omana, takođe sa 3:0 (27:25, 25:23, 15:14).

Najbolji poenter u El Džaišu bio je njemački korektor Kristijan Pampel sa 17 poena, dok je devet poena (dva asa, tri bloka) upisao Novica Bjelica, doskorašnji srednji bloker Budvanske rivijere, nekadašnji član Budućnosti.

U katarskom timu, zbog povrede, na ovom takmičenju nema Bojana Đukića, bivšeg primača Budućnosti.

El Džaiš će u četvrtfinalu (ponedjeljak, 17 sati) igrati protiv još jednog katarskog tima, Arabija, koji je bio drugi u grupi A.

“Dalje smo prošli sigurnom igrom, a u četvrtfinalu nas čeka nama poznati protivnik. Izrazitog favorita nema, jer se radi o izjednačenim ekipama koje se takođe bore za titulu u Kataru. Očekuje nas težak protivnik, ali ono što smo do sada pokazali daje nam nadu da pozitivno razmišljamo i vjerujemo u prolaz u polufinale”, rekao je za “Vijesti” Joksimović.

Balša Radunović (nije igrao posljednji meč u grupi jer je lakše istegao list na desnoj nozi) je sa Darkulaibom završio kao prvi u grupi A, sa svim pobjedama, računajući i onu protiv Arabija za zelenim stolom, od koga je Darkulaib poražen na terenu 3:2, ali je meč registrovan u korist Bahreinaca nakon žalbe na nastup jednog igrača Arabija koji nije imao pravo na to.

Darkulaib će u četvrtfinalu, u ponedjeljak u 13 sati, igrati sa Sahamom.

“Imamo velike šanse za polufinale”, poručio je Radunović.