Istorijska sezona za odbojkaše Jedinstva

0
431

Bijelo Polje je opet u znaku sporta. Šest godina nakon što se u gradu na sjeveru naše zemlje nije slavila titula prvaka Crne Gore (posljednji put to su uradile košarkašice Jedinstva), te slabih rezultata fudbalera i košarkaša, zadovoljstvo zaljubljenicima u sport vratili su odbojkaši. I to na kakav način.

Sezona koja je definitivno istorijska, ali ne samo za Jedinstvo Bemaks, već i uopšte za odbojkaški sport u našoj zemlji. Zašto? Zato što baš u godini kada je višegodišnji vladar (Budvanska rivijera) počeo da „puca po svim šavovima” i po svoj prilici nagovijestio gašenje, klub iz Bijelog Polja izrastao je u ozbiljan kolektiv, koji je samim tim spasio crnogorsku odbojku!

“Nakon prošlogodišnja dva finala koja smo izgubili, naše želje bile su da pokušamo da napravimo korak dalje. Ali, ne da smo napravili korak, već smo premašili sva očekivanja i umjesto jednog trofeja kojeg smo potajno željeli, osvojili smo duplu krunu. Sve je ove godine u našem klubu funkcionisalo odlično, zbog čega želim da se zahvalim trenerima, saigračima, kao i našem sponzoru kompaniji Bemaks”, istakao je Jovan Delić, primač Bjelopoljaca.

Serija bez kraja Jedinstvo Bemaks poraženo je dva puta u prvenstvu od Budvana i to nakon pet setova, ali je osveta stigla u pravom trenutku. Bjelopoljci su u finalu Kupa savladali Budvansku rivijeru (3:1), a ovim trijumfom prekinuta je serija „narandžastih” od 15 uzastopnih trofeja (osam titula i sedam nacionalnih kupova), da bi zatim u finalu plej-ofa Jedinstvo Bemaks sa 3:0 (uz samo tri izgubljena seta) u seriji stiglo do titule, odnosno duplu krunu.

“Naporno smo radili, a sigurno daje rezultat došao kao posljedica kvalitetnog rada. Sticajem okolnosti mi smo bili organizatori Kupa i uz pomoć publike ispunili očekivanja i iznenadili Budvansku rivijeru. Već tada mi smo uspjeli da napravimo korak dalje, tako da smo ostatak sezone igrali puno rasterećenije. Vezali smo sedam uzastopnih pobjeda i osvojili titulu. Takvom uspjehu je doprinijela odlična energija i ritam koji smo zadržali od osvajanja Kupa u Bijelom Polju. Ovo je stvarno nevjerovatna sezona”, objasnio je Delić.

Vrhunska igra

Uoči sezone dovedena su pojačanja u liku Radoslava Ćuka, Strahinje Kuburovića i primača Jovana Delića. Ali, u klubu iz Bijelog Polja nijesu željeli da prave „legiju stranaca”. Potez uprave pokazao se potpuno ispravnim, a Jovan Delić obilježio je sezonu na domaćoj sceni.

“Imali smo sjajnih mečeva, a ono što raduje da smo se tokom sezone konstantno uzdizali. Pokazali smo veliku energiju, ali mislim daje i naša želja bila presudna u ključnim momentima. Drago mi je da sam dao doprinos ostvarivanju ciljeva, jer sam zbog toga i došao u Jedinstvo. Definitivno je da će je za mnoge od nas ovo biti sezona za pamćenje”, podvukao je Delić