Govedarica: Budućnost je brend crnogorskog fudbala

0
761
Foto: cdm

Zoran Govedarica, novi trener fudbalera Budućnosti, zvanično je predstavljen u trening kampu podgoričkog kluba na Starom aerodromu.

Srpski stručnjak je izvršio prozivku i tako ozvaničio početak dvogodišnjeg rada u taboru aktuelnog vicešampiona Crne Gore.

“Budućnost je brend crnogorskog fudbala. Nadam se da ću uspjeti da osvojim titulu ili nacionalni Kup. Svjestan sam veličine kluba u koji sam došao. Ne osjećam pritisak, a ono što mogu da obećam u ovom trenutku jeste veliki rad”, kazao je Govedarica.

Budućnost je tokom prethodnog dana kaparisala veliko pojačanje. U klub je stigao najbolji igrač lige Igor Ivanović. Ipak…

“Ekipi trebaju dodatna pojačanja. Što se Evrope tiče, dosta toga će zavisiti od žrijeba, odnosno rivala kojeg izvučemo”, dodao je on.

Govedarica je s priličnim uspjehom trenirao Grbalj, doveo ga do četvrtog mjesta i za šest mjeseci se upoznao sa stanjem u crnogorskom fudbalu. Pohvalio je zatečeno…

“Prijatno sam iznenađen kvalitetom lige. Ima dosta talentovanih igrača i vidim nove Savićevića i Mijatovića”, zaključio je Govedarica.

Budućnost i 50-godišnji strateg su se dogovorili da klub neće snositi nikakve finansijske posljedice, ukoliko rukovodstvo odluči da ga u nekom momentu otpusti. To stoji u ugovoru, sve na inicijativu Zorana Govedarice koji je kazao da nije došao da se obogati, već da nadogradi karijeru i osvaja trofeje.

“Dobro smo otvorili prelazni rok. Doveli smo Ivanovića, zvanično najboljeg igrača lige. Pokušaćemo da do odlaska na Zlatibor 21. juna dovedemo igrače kojima ćemo zaokružiti mozaik, sve u saradnji sa trenerom Govedaricom. Klub našeg renomea ide na duplu krunu, kao Crvena zvezda i Partizan. Ne zadovoljavamo se plasmanom u Evropu”, poručio je sportski direktor Budućnosti Risto Lakić.

Ono što je već sada sigurno jeste da će Marković, Kumburović, Malešević, Banović i Tući otići na pozajmice. Klub je raskinuo ugovor sa Camajem, dok je isti istekao Popari.