Futsal reprezentacija poražena od Slovačke u prvom prijateljskom meču

0
248

Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je rezutatom 6:3 od selekcije Slovačke u prvom prijateljskom meču koji je odigran danas u mjestu Novi Zamki.

Izabranici Sveta Ljesara pružili su snažan otpor protivniku koji će za desetak dana početki turnir glavne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. “Sokoli” su bolju igru prikazali u prvom dijelu susreta koji je završen neriješenim rezultatom.

Prvi pogodak na meču viđen je u osmom minutu kada je Bahna nakon solo akcije pogodio mrežu našeg gola. Tri minuta kasnije uslijedio je odgovor “sokola” pa je Ilija Mugoša udarcem sa šest metara iskosa sa desne strane poravnao rezučtat.

Domaćin je u 18. minutu ponovo došao do gola prednosti – Fehervari je neometan udarcem sa tri metra pogodio metu. Već u sljedećem minutu Gojković je iz slobodnog udarca donio izjednačenje našem timu.

Pitanje pobjednika domaćin je riješio na samom startu nastavka, kada je za šest minuta igre četiri puta tresao mrežu. U listu strijelaca upisali su se Mikita, Bahna, Brunovski i Fehervari.

Dva minuta prije kraja susreta udarcem sa pet metara Gurzaković je zatresao mrežu Slovaka i postavio konačan rezultat susreta.

U prvom poluvremenu parirali smo jakom i odlično pripremljenom protivniku. U nastavku susreta urpavo je došla spremnost i uigranost protivnika, koji je u završnoj fazi priprema za glavnu rundu kvaifikacija. Sjutra nas očekuje novi duel i prilika da ispravimo greške iz današnjeg susreta i ostvarimo bolji rezultat, rekao je selektor Ljesar.

Isti protivnici odigraće drugi meč u srijedu, 11. marta u mjestu Novi Zamki sa početkom u 19.00 časova.

 

Slovačka – Crna Gora 6:3

Strijelci

1:0 – Bahna 8′
1:1 – Mugoša 11′
2:1 – Fehervari 18′
2:2 – Gojković 19′
3:2 – Mikita 21′
4:2 – Bahna 22′
5:2 – Brunovski 27′
6:2 – Fehervari 27′
6:3 – Gurzaković 38′

 

Slovačka: Mario Gašprovič (g), Peter Brndiar (g), Dušan Rafaj, Gabriel Rik, Ashila Fehervari, Juraj Visvader, Ladislav Mikita, Peter Kozar, Dariuš Kujovski, Anton Brunovski, Pavel Bahna, Mariuš Doša, Tomaš Drahovski, Dariuš Ždral.

Crna Gora: Dragoljub Despotović (g), Miloš Bošković (g), Milovan Drašković, Semir Gurzaković, Nikola Perović, Marko Bajčetić, Bojan Bajović, Nedžad Haverić, Saša Gojković, Ilija Mugoša, Ranko Novović, Nikola Minić.