Filip Radulović među 16 najboljih

0
274
Foto: Stonoteniski savez Crne Gore

Filip Radulović se plasirao među 16 najboljih stonotenisera na Balkanskom prvenstvu, koje se održava u Podgorici. Naši ostali takmičari zaustavljeni su u grupnoj fazi.

Radulović je ostvario pobjede nad Lukoratisom iz Grčke 3:2 i Mahmutijem iz Kosova 3:1, dok je poražen od prvog nosioca oturnira, Ibrahima iz Turske sa 3:0.

“Danas sam odigrao mnogo bolje nego juče. Poražen sam od prvog nosioca, dok sam ostale mečeve pobijedio. Ako budem imao malo sreće u žrijebu, nadam se da ću doći do medalje. U svakom slučaju, pružiću maksimum. Osim pojedinačnog dijela, sjutra me očekuju mečevi u konkurenciji parova sa Alanom Jašarovićem”, kazao je Radulović.

Irfan Čekić je u grupi imao meč više, pa dvije pobjede nijesu bile dovoljne da se kvalifikuje u glavni žrijeb. Bojan Cubović je imao učinak od tri poraza i jedne pobjede, dok je Alan Jašarović grupnu fazu završio kao četvrti u grupi, bez pobjede.

U ženskoj konkurenciji, jedinu pobjedu u grupi ostvarila je Ivona Petrić nad Dangli iz Albanije, dok je poražena od strane predstavnica Italije i Bosne i Hercegovine. Saša Vuletić i Andrea Bajović su ovu fazu takmičenja završile bez pobjede.

U konkurenciji mješovitih parova, Alan Jašarović i Andrea Bajović, kao i Irfan Čekić i Ivona Petrić poraženi su u prvom kolu od parova iz Turske po 3:0. Saša Vuletić i Bojan Cubović, uprkos vođstvu od 2:0, poraženi su od para iz Kosova 3:2.

Sjutra počinje nokaut faza u pojedinačnoj konkurenciji, nastavlja se takmičenje u mješovitim parovima, a počinje i glavni žrijeb muških i ženskih parova.