Fenomenalni Ćulafić, odlični Ćaćić i Nikoleta Perović

0
2147

Iako je Tuluz poražen u gostima sa 3:2 od Ajaccio Miloš Ćulafić odigrao je fenomenalnu partiju upisavši 27 poena od čega 1 as i 3 bloka.  Chaumont je pobijedio kod kuće Poitiers sa 3:0, a Gojko Ćuk je upisao 9 poena od čega 1 blokom. Luka Šuljagić je upisao 11 poena (3 asa i 1 blok) u porazu Cannes na gostovanju Sete rezultatom 3:2 kao i Tours od Nantes a Rajko Strugar ulazio je na servis. U drugoj francuskoj ligi Cambrai je poražen u gostima od Plessis Ribinson sa 3:1 a Aleksandar Milivojević je upisao 14 poena.

U prvenstvu Srbije Novi Pazar i Vojvodina su upisali maksimalne pobjeda nad Spartakom iz Ljiga odnosno Inđijom a Jovan Delić i Aleksandar Minić nisu ulazili u igru.

Vojin Ćaćić osvojio je 18 poena (2 bloka) u pobjedi Mizan Khorasan nad Shahrdari Tabriz od 3:1 i nakon majstorice sa 2:1 u pobjedama plasirao se u polufinala prvenstva Irana gdje će igrati protiv Sarmoyeh Bank koja je zauzela prvo mjesto u ligaškom dijelu takmičenja.

Piatra Neamt je pobijedila Banatul Caransebes sa 3:2 i korak je bliže opstanku u prvenstvu Rumunije a Bojan Strugar ulazio je u drugom i trećem setu i osvojio 6 odnosno 7 poena.

Ksenija Ivanović upisala je očekivanu pobjedu od 3:0 nad Tbilisi u prvenstvu Azerbejdžana.

Tonegeren Tijane Jakić poražen je sa 3:0 kod kuće od Genta u prvenstvu Belgije.

U najboljih 6 prvenstva Japana Hisamitsku Spring je pobijedio Okayama Seagulls sa 3:0 a Tanja Bokan nije igrala.

Ana Otašević je upisala 9 poena od čega 4 blokom za Rzeszow nad Ostrowiec Swietokrzyski u gostima u veoma važnoj pobjedi od 3:1 u borbi za opstanak u prvenstvu Poljske.

U prvenstvu Rumunije Targu Mures je poražen kod kuće od Alba Blaj a Nikoleta Perović je upisala 18 poena od čega 1 as i 2 bloka dok je Jelena Cvijović osvojila 12 poena u porazu Penicilina Iasi u gostima od Lugoj nakon 5 setova.

Andrea Laković nije ulazila u igru u porazu USC MUnster kod kuće od SC Schweriner maksimalnim rezultatom u njemačkom prvenstvu.

U francuskoj drugoj ligi Dragan Peruničić i Marija Sandić sa Amiens savladale su Omnisports u gostima sa 3:0 dok je Marija Milović sa Stella Calais poražena kod kuće od Quimper sa 3:0. Obije ekipe naših reprezentatvki plasirale su se u Play off.