Drašković se oprostio od boksa, za Sofiju prikupljeno 7.100 eura

0
1262

Humanitarnom bokserskom revijom u nikšićkom Sportskom centru pod nazivom “Poslednji udarac za Sofiju” dugogodišnji crnogorski reprezentativac Boško Drašković zvanično se oprostio od aktivnog bavljenja boksom.

Boksersku reviju Boško i njegov otac Ratko organizovali su kako bi sakupili što više novca za liječenje njihove četvorogodišnje sugrađanke Sofije Šušić, koja boluje od izuzetno rijetkog oboljenja u razvoju mozga – lisencefalije.

Protivnik sa kojim je mlađi Drašković zvanično posljednji put ukrstio rukavice je Džemal Bošnjak iz Bosne i Hercegovine koji je onako, kako to nepisani bokserski kodeks nalaže, u trećoj rundi predao borbu nikšićkom borcu.

“Zahvalio bih se Bošnjaku što se odmah odazvao i došao na humanitarnu akciju, ali i da izađe u ring sa mnom u mojoj posljednjoj borbi. Hvala svima što ste došli i podržali, ono što je najbitnije, akciju prikupljanja novca za liječenje Sofije Šušić. Nadamo se da će se ova pozitivna energija od večeras prenijeti i do nje, te da će na kraju i njeno liječenje biti uspješno. Svi smo pobjednici večeras”, kazao je Drašković nakon oproštajnog meča.

I porodica Šušić bila je puna riječi za Draškoviće, kao i za sve sugrađane koji su još jednom pokazali da je ono što ih posebno krasi, humanost.

“Veliko hvala Bošku i Ratku koji su od samog početka uz nas i pokušavaju da nam pomognu. Neizmjerno smo zahvalni i svim Nikšićanima koji su se odazvali pozivu Draškovića i došli da svi zajedno budu uz Sofiju. Još jednom su pokazali da imaju veliko srce. Hvala svim učesnicima bokserske revije, sponzorima, svim ljudima dobre volje koji su od prvog dana uz našu Sofiju“, kazao je Sveto Šušić.

Sofija 9. januara ide za Novi Sad gdje će u klinici “Vukov centar” početi sa terapijama. Kasnije joj predstoji presađivanje matičnih ćelija u bolnici “Liv hospital” u Turskoj. Za liječenje joj je bilo potrebno 40.000 eura i pomenuti novac je sakupljen za manje od mjesec. Sofija se još bori i sa Westovim sindromom koji spada u najteže oblike epilepsije, ne može samostalno da sjedi, još uvijek ne govori, ali roditelji ne prestaju sa borbom da njihova djevojčica uz naporan rad, rehabilitacije i tretmane napravi prvi korak..

Na humanitarnoj bokserskoj reviji bilo je prisutno oko 2.500 do 3.000 ljudi i prikupljeno je 7.100 eura.

Bošku Drašković je uoči borbe Bokserski savez uručio priznanje za doprinos boksu i njegov razvoj u državi.

U uvodnoj borbi Brajan Jovanović je u kategoriji do 81 kilogram jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Mila Kostića, dok je Emir Šabotić nakon tri runde bio bolji od Petra Marčića. Polutešku i kruzer kategoriju su obilježili prekidi. Zvjezdan Vidaković je u poluteškoj kategoriji prekidom u prvoj rundi pobijedio Radovana Petrovića, dok je Dilan Prašović u kruzer kategoriji prekidom u trećoj rundi savladao Sinišu Kondića. Na večeri je viđen i nokaut i to u meću veterana Ratka Draškovića i Saše Dojića. Stariji Drašković je u prvoj rundi nokautom savladao protivnika.

Ali, kao što je kazao njegov sin – svi su pobjednici. I učesnici i publika. Ostaje još i da Sofija pobijedi bolest.