Čavor produžio saradnju sa Veclarom do 2020!

0
827
Foto:sportfoto-vogler.de

Dvadesetdvogodišnji crnogorski reprezentativac nastaviće da brani boje njemačkog Veclara do 2020. godine.

Na ljevorukog Crnogorca njemački klub ozbiljno računa u periodu koji dolazi. Čavor je uspiješno zamijenio od jesenas povrijeđenog Žoaa Feraza i ubijedio čelnike kluba u svoj potencijal i kvalitet. U 13 takmičarskih mečeva, Stefan je postigao čak 41 gol za zeleno-bijele.

“Stefan se vrlo dobro uklopio u tim, to je vrlo vrijedan i pozitivan momak, a svojim igrama nam je pokazao vrlo brzo o kakvom se kalibru igrača radi” kazao je direktor kluba Bjorn Zaip. “Sa samo 22 godine, već se razvio u gorostasa i ima ogroman potencijal da poboljša igru u odbrani i napadu. Takođe nam je drago što Stefan cijeni naš klub i što smatra da je ovo najbolje mjesto za njega da dalje razvija kao igrač. Zajedno sa Žoaom Ferazom, koji će se brzo vratiti u trenažni proces, stvorićemo sjajan duo na bekovskim pozicijama” dodao je Zaip.

Stefan Čavor je rođen u Kotoru, visok je 197 cm, karijeru je počeo u Budvanskoj Rivijeri. Već sa 16 godina prelazi u španski Sijudad Real. Nakon Španije seli se u Sloveniju i 2013.godine prelazi u Celje, gdje se zadržava jednu sezonu. Slijede dvije godine u Mađarskoj nakon čega je došao i poziv Veclara.

“Presrećan sam što sam konačno u Bundesligi. Ovo je sjajno iskustvo za mene, i izazov koji sam oduvijek želio. 4 mjeseca su prošla brzo, ali se osjećam kao kod kuće, stručni štab i ljudi u klubu su učinili sve da mi bude prijatno u Veclaru. Svi smo kao jedna velika familija” rekao je crnogorski reprezentativac.

Što se tiče svoje budućnosti u klubu, Stefan kaže da mu je drago što će moći da se takmiči u Bundesligi za takav klub kakav je Veclar, i što će igrati u Rital Areni.

“Takođe, to je i velika odgovornost za mene. Potrudiću se i vrijedno raditi, jer i sam znam da mogu i moram da se poboljšam u raznim aspektima igre. U tome će mi pomoći Kai Vandšnajder i Jamin Camdžić. Uvjeren sam u uspjeh Veclarovog projekta i radujem se siguran sam uspješnom periodu koji dolazi” – zaključio je Čavor.