Čavor: Slovenija pada pred najboljom publikom

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 742 pregleda Dodaj komentar
Foto: Dobrilo Malidžan

Stefan Čavor je posljednji meč za Crnu Goru odigrao 17. aprila 2022, kada je u vjerovatno najboljoj atmosferi koja je viđena na utakmicama naših nacionalnih timova rukometna reprezentacija eliminisala Grčku u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Na planetarnom šampionatu minulog januara nije ga bilo jer je krajem prošle sezone povrijedio prednji ukršteni ligament koljena i morao je na operaciju i dugu pauzu.

Desni bek njemačkog Veclara vratio se prije mjesec, odigrao nekoliko mečeva u Bundesligi i pokazao da je spreman za nove obaveze s reprezentacijom.

– Najbitnije je da sam se vratio kako treba, presrećan sam i s nestrpljenjem iščekujem meč sa Slovenijom. Svaki igrač jedva čeka povratak u reprezentaciju, a mi zaista imamo đe da se vratimo, u smislu da imamo najbolju publiku. Ponavljam, jedva čekam meč sa Slovenijom i nadam se da ćemo pobijediti – kazao je Čavor.

Trijumf nad ,,deželom“, u četvrtak od 18 sati u ,,Morači“, mogao bi ,,lavove“ da približi prvom mjestu u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo 2024. i ,,jačem“ šeširu na žrijebu za kontinentalni šampionat.

Uzvratni meč sa Slovenijom na programu je u neđelju u Kopru.

– Igramo za prvo mjesto, a Slovenija je težak rival, nije ista reprezentzacija kao ona koju smo pobijedili na Evropskom prvenstvu 2022. Sigurno će biti veoma teško, ali uz naše navijače možemo da očekujemo pobjedu.

Što bi moglo da presudi?

– Ključ je u odbrani, kao i u svakom meču, zajedno sa golmanom. Uvijek smo se najviše fokusirali na to. Slovenija ima odličan napad, igrače sjajne za igru jedan na jedan, tako da će biti zahtjevno, ali očekujem pobjedu – ponovio je Čavor.

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: Pobjeda
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar