Savićević: Srbija je zgromila Portugalce, prijatno sam iznenađen pobjedom

Davnih dana je važilo u Jugoslaviji: gledate fudbal, mislite na Savićevića i Piksija. Uživate u fudbalu, opet mislite na Piksija i Savićevića.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević kazao je da je iznenađen pobjedom selekcije Srbije u Portugalu.

On je u razgovoru za Sport klub rekao da je tim koji vodi njegov dugogodišnji saigrač Dragan Stojković “zgromio Portugalce”.

„Priznajem, nisam očekivao, zaista sam prijatno iznenađen pobjedom Srbije. Plašio sam se onoga što se desilo u drugom minutu, strahovao od tih nekih stvari, ne mislim na vjetar… Bez ikakvog uvijanja, postojao je faul nad Gudeljom, ne znam zašto sudija nije gledao snimak?! Srbija se i pored toga digla, odigrala fajterski. Samopouzdanje, želja, htjenje… Super. Čestitam“, naglasio je Dejan Savićević za Sport Klub.

Ofanzivno, otresito?

„Hrabro, otvoreno, po sedmorica, osmorica igrača u napadu, provuče se i poneka greška, Sančez je kod 1:1 propustio veliku šansu… Za sve je neophodna sreća, nju Portugal nije zaslužio, nadigran je u svim segmentima. Kratko, jasno i glasno – Srbija je zgromila Portugalce!“

Poslali ste poruku Piksiju?

„Naravno. Sad ću, pošto se, valjda, odmorio od silnih poziva sa svih strana, da obavim s njim i telefonski razgovor, čovek je unijeo prijeko potrebnu energiju u državni tim, uozbiljio čitav ambijent, nema više onoga: ‘ja ću da igram, ja neću da igram za reprezentaciju.’ Odzvonilo je takvim pojavama, Srbija se utegla. Kad vidim toliko kvalitetnih momaka… Svaka im čast.“

Da li nekoga izdvajate?

„Tadić je glavni, tu je i Sergej, volim takve igrače. Potez, dribling, šut, gol, asistencija… Stanite da napravim malo mjesta, pardon, da oslobodim veliki prostor za nestvarnog Mitrovića, rasnog golgetera. Bog mu je dodijelio ulogu egzekutora u dvoboju sa Portugalom, zasluženo. Srećno u Kataru“, dodao je Dejan Savićević za SK.

Izvor
sportklub.rs

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button