Žustra rasprava Savićevića i Pekovića (VIDEO)

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1.3k pregleda Dodaj komentar

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, gostovao je sinoć u emisiji „Fudbal Fest“ na RTCG-u.

Emisiju je obilježila žustra rasprava između Savićevića i stručnog konsultanta emisije Dejana Pekovića, koja je u pojedinim momentima bila puna tenzija.

Jedna od tema bio je meč između OFK Mladosti Lob.bet i Dečića, koji je obilježio prvi gol na meču, odnosno način na koji je reagovao defanzivac domaćina Zvonko Ceklić prilikom šuta napadača gostiju Bojana Matića. Kompletna javnost u Crnoj Gori je vidjela kako je defanzivac domaće ekipe sklonio nogu kako bi lopta završila u mreži.

Nismo izuzetak u odnosu na ostatak Evrope, tako da imamo problematiku protiv koje pokušavamo da se borimo. Imaju neke stvari gdje ima argumenata i možete da doneste odluke. Specijalni tužilac Marko Mugoša je objasnio da su teško dokazive namještene, odnosno sumjive utakmice. Pokrenuli smo postupak. Ne mogu da pričam dok je postupak u toku – rekao je Dejan Savićević.

Prvi čovjek našeg fudbala je potom dodao da vjeruje da će tužilaštvo uz rad sa policijom ubrzo dovesti slučaj do kraja.

Policija radi svoj posao, tužilaštvo takođe. Drago mi je da smo dobili uvjerenje od tužioca Marka Mugoše da će nam dostaviti izjave. Disiciplinski organi FSCG će lakše donijeti odluke nakon izjava aktera koje će nam poslati tužilaštvo. Računam da će se sve završiti u razumnom roku i da će se odluka donijeti prije kraja prvenstva.

Savićević je na kraju poručio:

Ja se borim za regularnost takmičenja. To svi znaju – kazao je predsjednik FSCG.

Savićević: Kada sam policiji pomenuo jedno ime, nijesu više istraživali

Otkrio je da prije deset godina policija nije bila mnogo zainteresovana da pomogne u borbi oko namještanja.

“Prije 10 godina sam bio u policiji da pričam oko namještanja, kada sam im pomenuo jedno ime, stali su i više nisu istraživali”, kazao je predsjednik FSCG.

Komentarišući konstataciju stručnog konsultanta Dejana Pekovića da je nagradio najgori rezultat jednog selektora novim ugovorom, Savićević je kazao:

“Svaki selektor je kod mene dobio dvije prilike”, istakao je Savićević.

ŽUSTRA RASPRAVA SAVIĆEVIĆA I PEKOVIĆA

Emisija „Fudbal fest“ protekla je u žustroj raspravi i sukobu mišljenja predsjednika FSCG Dejana Savićevića i stručnog konsultanta emisije Dejana Pekovića. Tom prilikom, Peković je još jednom potencirao da su potrebne promjene u crngorskom fudbalu.

-I dalje nam je liga najgora, razgovarao sam sa mnogim preduzetnicima, kojima ne pada napamet da ulažu u naš fudbal. To je veliki problem – kazao je Peković.

Savićević je potom poručio da ko god bude imao većinu na izborima u FSCG, on će mu čestitati i prepustiti rukovođenje savezom.

-Nikog nije lakše smijeniti u Crnoj Gori od mene. Ja nisam problem nikakav. Ko god bude imao većinu na Skupštini, ja ću mu mu prepustiti rukovođenje FSCG – istakao je predsjednik FSCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar