Prije pet godina na krilima Mugoše preletjeli Litvance

Redakcija
Piše: Redakcija 310 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Prvu od dvije najvažnije utakmice – kako ih je okarakterisao selektor Miodrag Radulović – fudbaleri Crne Gore odigraće danas na Baltiku.

“Sokoli” kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. nastavljaju gostovanjem u Litvaniji (18h), a baš kao i u jedinom do sada meču u toj zemlji ponovo će nositi ulogu favorita.

Prije pet godina momci tadašnjeg selektora Ljubiše Tumbakovića, na krilima Stefana Mugoše, opravdali su tu ulogu i sa laganih 4:1 slavili u Vilnjusu.

Bio je to meč Lige nacije, a naš napadač je dva puta tresao mrežu domaćina, dok su strijelci za Crnu Goru bili i Boris Kopitović i Darko Zorić. Poraz Litvanije u samom finišu ublažio je Rolandas Baravikas.

Mjesec ranije Crna Gora je Litvaniju savladala i u Podgorici (2:0, Stefan Savić i Marko Janković) i to su jedina dva meča koja su “sokoli” odigrali sa današnjim rivalom.

Vrijeme je za treći duel, ovog puta na predivnom stadionu u Kaunasu, a ulog je mnogo veći – pobjedom bi naša selekcija nastavila da sanja plasman na EURO 2024 u Njemačkoj.

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: Vijesti
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar