Perković: Izuzetno uspješna prva polovina godine

Predsjednik Karate saveza Crne Gore sumirao prvi dio sezone

Redakcija
Piše: Redakcija 353 pregleda Dodaj komentar

Iza Karate saveza Crne Gore je uspješna polusezona na svakom polju. Imaju čime da se podiče i reprezentativci, ali i ljudi koji rade u crnogorskom karateu, prije svih predsjednik Predrag Perković.

Prvi čovjek KSCG ne staje. Radi praktično, danonoćno. Sa ciljem da takmičarima stvori uslove da na najbolji način reprezentuju crnogorski karate na velikim takmičenjima. I to radi uspješno već godinu i po dana.

– Prvi dio sezone možemo ocijeniti kao izuzetno uspješan za crnogorski karate. Naš seniorski kata tim osvojio je istorijsku bronzanu medalju na Evropskom šampionatu u Gvadalahari. Istorijsku zato što je prva seniorska medalja u muškim katama i zato što smo na nju čekali od 1986. godine, kada su Dragan Kopitović i Božidar Vuksanović, u sastavu kata tima SFRJ, donijeli medalje sa prvenstva Evrope u Madridu i prvenstva svijeta u Sidneju. Na ovom prvenstvu Evrope je i naš muški tim u borbama imao meč za medalju. Dakle, Crna Gora sa svega pedesetak seniora, imala je dva tima u mečevima za medalje. To jasno govori o izuzetnom kvalitetu rada u crnogorskom karate sportu – kaže Perković za “Dan”. – Ako ovome dodam da smo na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Larnaki osvojili velikih pet medalja, i time potvrdili prošlogodišlji rezultat, da smo i na prvenstvu Mediterana u Tunisu osvojili medalje u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, te da je Crna Gora na Balkanskom prvenstvu za dječje uzrasne kategorije bila druga po ukupnom broju osvojenih medalja, možemo s punim pravom dati ocjenu da je prva polovina godine bila izuzetno uspješna za Karate savez Crne Gore – naglasio je Perković.

Gost Karate savezca Crne Gore bio je još jedan veliki šampion i instruktor u katama, Italijan Luka Valdesi, koji je održao seminar ?

– Nakon prošlogodišnjeg seminara sa velikim šampionom Predragom Stojadinovim, KSCG je ove godine organizovao još jedan seminar sa vrhunskim instruktorom. Ovoga puta u Podgoricu smo pozvali višestrukog šampiona Evrope i svijeta u katama, Italijana Luku Valdesija. Stvaranje uslova da se radi sa vrhunskim instruktorima gledamo kao investiciju u buduće rezultate naših trenera i sportista. Karate savez će nastaviti sa ovom dobrom praksom i u narednom periodu – naglašava Perković.

KSCG je bio i uspješan domaćin najmasovnijeg ikada Balkanskog prvenstva za djecu, a prošlog vikenda i Otvorenog kupa Crne Gore ?

– Otvoreni kup Crne Gore – Montenegro karate open, koji smo pokrenuli prošle godine i jasno postavili ambiciju da ovo takmičenje u organizaciji KSCG želimo da pozicioniramo kao regionalno prepoznat turnir po kvalitetu organizacije i konkurenciji, je prethodne nedjelje imao svoje drugo izdanje. Broj učesnika na kupu, njihov kvalitet i ocjene učesnika vezano za organizaciju Montenegro karate opena nam govore da smo na pravom putu realizacije postavljenog cilja. Dobrom organizacijom takmičenja, dovođenjem atraktivnih ekipa kakva je ove godine bila seniorska reprezentacija BiH, želimo da dodatno promovišemo karate sport, ali i da damo još jedan doprinos podizanju kvaliteta i rezultata naših takmičara – kaže Perković.

Razloga za zadovoljstvo ima, ali i drugom dijelu sezone čekaju vas brojna takmičenja i u najavi nove medalje ?

– Iako bi se već sada godina mogla okarakterisati kao izuzetno uspješna, do kraja godine očekuje nas još značajnih takmičenja i vjerujemo još medalja naših sportista. Najznačajnije je svakako seniorsko prvenstvo svijeta koje će se krajem oktobra održati u Budimpešti. Posljednja provjera pred svjetski seniorski šampionat biće Balkansko prvenstvo u Tirani, dok ćemo godinu završiti u Sloveniji sa Balkanskim prvenstvom za kadete, juniore i mlađe seniore – zaključio je Perković.

Crnogorski karate je u dobrim rukama. Crnogorski karate je na dobrom putu.

IZVOR: DAN
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar