Miodrag Radulović: Igrači pokazali zrelost, bojim se da smo skupo platili pobjedu

Filip
Piše: Filip 142 pregleda Dodaj komentar
Foto: Savo Prelević

Crnogorski fudbaleri su uradili ono što su morali – savladali su Gibraltar (3:0) i napravili uvertiru za vjerovatno meč odluke sa Norveškom u Oslu u ponedjeljak.

“Ispunjen je cilj. Rano smo otvorili utakmicu, drugim golom ušli u sigurnost, a i treći pogodak je takođe stigao kada treba. Čestitam momcima, odigrali su dobar meč, pokazali zrelost. I vidi se da ekipa napreduje, što je veoma važno. Gibraltar mnogi potcjenjuju, ali bilo je u zapisniku desetak igrača Linkolna, koji igraju Ligu konferencija”, rekao je selektor Miodrag Radulović.

Nije, ipak, sve idealno ni nakon ubjedljivog trijumfa.

“Jedino čega se plašim jeste da smo skupo platili pobjedu. Ostali smo bez Stefana Mugoše, upitan je i Aleksandar Šćekić, a Žarko Tomašević takođe osjeća posljedice sintetičke podloge”, kaže Radulović i dodaje:

“Stevan Jovetić je spreman, nismo htjeli da rizikujemo zbog podloge. Vjerovali smo da možemio i bez njega da dobijemo. Sačuvali smo i Nikolu Vukčevića, ušao je 20 minuta da bi osjetio igru, jer je malo bio na terenu u posljednje vrijeme”.

Crna Gora ima 11 bodova, pet manje od lidera Holandije, tri od drugoplasirane Norveške.

“Sa ovih 11 bodova mislim da je dosadašnji cilj ispunjen, a sada tek možemo da žalimo za dva boda sa Letonijom, naročito nakon 1:1 između Norveške i Turske. Vidjeli ste i da je Holandija jedva pobijedila Letoniju. Prije početka kvalifikacija nisam davao lažnu nadu, niti sam izgovarao krupne riječi, ali ovo je najujednačenija grupa od svih. I veliki sam optimista pred preostala tri meča sa favoritima”.

Sada je sve podređeno Norvežanima, Radulović najavljuje:

“U Oslu moramo da idemo na pobjedu, nema više kalkulacija, tri meča su do kraja. Mi smo i do sada u svakom meču išli na pobjedu, ali na drugačiji način, posebno protiv favorita, jer ipak dolazimo iz četvrtog šešira. To je razlika, iako se to možda ne osjeća na terenu”, zaključio je crnogorski selektor.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar