Čuveni Franko Barezi: Dejo je bio čudo, nedostaje nam u Milanu

Milan se nakon sedam godina vratio onamo gdje realno pripada – u Ligu šampiona, a povratak roso-nera na najveću scenu značio je i dolazak legendarnih igrača na žrijeb za najkvalitetnije evropsko takmičenje. U jednom trenutku u istom društvu u Istanbulu – Zvonimir Boban, kao predstavnik UEFE i tandem Franko Barezi-Danijele Masaro, u crnim odijelima sa amblemom kluba kojem su dali život. Generacija za ponos roso-nera.

“Nedostaje nam Dejan ovdje”, uz osmjeh nam govori Barezi nakon predstavljanja i samog pomena odakle dolazimo.

Šta Vam prvo padne na pamet kada čujete ime Dejan Savićević?

“Il Genio di Montenegro. Veliki igrač i čovjek. Moj prijatelj. Uvijek ga se sjećam sa ogromnim zadovoljstvom. Imali smo sjajnu saradnju i na terenu i van njega. Pričati o tome koliki je imao uticaj na rezultate Milana, na osvajanje Lige šampiona, Skudeta, je zaista suvišno. Bio je čudo od igrača, pozdravite mi ga puno”.

Bili ste kapiten ekipe koja je krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog vijeka harala – postoji li neki Savićevićev meč koji posebno pamtite?

“Mnogi će reći kao iz topa – Atina i finale sa Barselonom, zbog onog nevjerovatnnog gola, igre, driblinga… Ali ja znam da je bilo mnogo takvih mečeva. Ostavio je trajni pečat nama koji smo igrali sa njim, ali i navijačima Milana koji ga obožavaju”.

Veći dio vaše generacije ostao je u fudbalu svako na svoj način. Koliko to znači novim generacijama?

“Prirodno je da budemo tu. Ostala je ta strast za fudbalom, nikada ne može da nestane. Želimmo da utičemo na nove igrače, da promovišemo fudbal, mislim da je to sjajna stvar. Imamo naravno i veliku odgovornost s obzirom na pozicije koje sada pokrivamo”.

Milan je iz četvrtog šešira na žrijebu uskočio u grupu Atletiko Madrida, Liverpula i Porta. Kakva su očekivanja?

“Biće teško, ali mi smo Milan. Imamo mlad tim, koji že rasti vremenom. Želimo da uživamo i da se ne desi više ovolika praznina bez Milana u Ligi šampiona”, zaključio je legendarni italijanski defanzivac.

Izvor
RTCG

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button