Crna Gora će biti dobar organizator Evropskog prvenstva

Redakcija
Piše: Redakcija 155 pregleda Dodaj komentar
FOTO: RSCG

Crna Gora će, kao i prilikom organizacije prethodnih međunarodnih takmičenja, pokazati da je kredibilan partner i dobar organizator, koji zaslužuje povjerenje Evropske rukometne federacije i federacija sa kojima će biti domaćini Evropskog prvenstva za žene, kazao je predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda.

Šampionat će biti odigran od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Kapisoda je u Ljubljani, na sastanku čelnika saveza organizatora šampionata i u prisustvu prvog čovjeka „evropske kuće rukometa“ Mihaela Viderera, kazao da Crna Gora sa nestrpljenjem očekuje novembar.

“Do tada ćemo uraditi sve da zajedno sa Evropskom rukometnom federacijom, nacionalnim savezima Slovenije i Sjeverne Makedonije, pripremimo sve na najbolji način, kako bi i ovaj izazov realizovali sa najvećom ocjenom”, rekao je Kapisoda.

Sastanak, na kojem je crnogorski savez osim Kapisode oredstavljao i direktor Emir Bešlija, bio je prilika za osvrt na urađeno u dosadašnjem periodu i definisanje dinamike predstojećih aktivnosti.

“Okupili smo se kako bi nastavili saradnju i kontinuiranu komunikaciju koju imamo kao domaćini predstojećeg takmičenja koje predstavlja izuzetno priznanje, ali i obavezu za sve nas”, kazao je Kapisoda.

Podgorica će biti domaćin jedne od četiri grupe preliminarne runde.

Predstojeće Evropsko prvenstvo biće posljednje na kojem će nastupiti 16 reprezentacija, jer će od 2024. na smotri najboljih na Starom kontinentu učestvovati 24 selekcije.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar