RSCG uručio priznanja najboljima

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 336 pregleda Dodaj komentar
Foto: RSCG
Predsjednik Saveza Petar Kapisoda uručio priznanja pojedincima koji su obilježili još jednu uspješnu godinu za crnogorski rukomet.

U prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore uručena su priznanja pojedincima koji su obilježili još jednu uspješnu godinu za naš rukomet.

Ivona Pavićević, krilo Budućnost Bemaxa, bila je jedna od najboljih igračica ekipe u Ligi šampiona, a imala je i odlična izdanja u dresu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

“Ovo je velika čast i zadovoljstvo. Smatram da ova nagrada nije samo priznanje za moj trenutni uspjeh već za godine rada, posvećenosti, truda i ljubavi prema rukometu. Sve ovo je dodatna motivacija da budem još bolja u uspješnija”, istakla je Pavićević.

Najbolji igrači Crne Gore u 2023. godini su Ivona Pavićević iz Budućnosti Bemax i Filip Krivokapić iz Lovćena.

Filip Krivokapić je bio jedan od najboljih igrača Lovćena u Prvoj crnogorskoj ligi i EHF Evropskoj ligi.

“Zahvalio bih se RSCG na nagradi, ali i saigračima i Lovćenu – uz dobar i kvalitetan rad smo vratili titulu, a samim tim je i došla ova nagrada za mene”, kaže Krivokapić.

Tatjana Brnović iz slovenačkog Krima i Miloš Vujović iz njemačkog Gumerzbaha najbolji su igrači Crne Gore u inostranstvu.

Miloš Vujović, momak sa Cetinja koji sada nosi dres njemačkog Gumerzbaha najbolji je igrač u inostranstvu, a sa Fuhse Berlinom je prošle godine osvojio trofej u EHF Evropskoj ligi, dok je bio i jedan od najboljih igrača reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

“Zaista sam srećan, ovo je moja druga uzastopna nagrada, a sve to je pokazatelj da sam na pravom putu i da radim odlične stvari”, naglasio je Vujović.

U konkurenciji najboljih mladih igrača, priznanja su pripala Nini Ramusović iz ORK Rudar i Iliji Rafailoviću iz Budvanske rivijere Budva.

Nina Ramusović je od ove sezone igračica ORK Rudar, sa kojim je nastupala u EHF Evropskom kupu, članica je reprezentacije koja je osvojila sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu za igračice do 17 godina u Podgorici.

“Srećna sam, ovo je velika motivacija za moj dalji rad i uspjeh”, rekla je Ramusović.

Ilija Rafailović je pružao sjajna izdanja u dresu Budvanske rivijere Budva u Kadetskoj ligi Crne Gore i najbolji je strijelac takmičenja.

“Poslije teške povrede iz koje sam izašao u januaru uz pomož mog trenera Dejana Dragnića da se vratim u formu i da dođem do dobrih rezultata”, kaže Rafailović.

Priznanja najboljima u godini na izmaku uručio je predsjednik Saveza Petar Kapisoda.

Tatjana Brnović jedina je zbog klupskih obaveza bila spriječena da prisustvuje uručenju priznanja.

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore donio je odluku o najboljima u šest kategorija u godini u kojoj su „lavice“ nedavno osvojile sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, a „lavovi“ izborili plasman u glavnu rundu Svjetskog prvenstva čiji domaćini su u januaru bili Švedska i Poljska.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar