Počela realizacija projekta “Razvoj rukometa u vrtićima”

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 164 pregleda Dodaj komentar
Foto: RSCG
50 mališana iz vrtića Đina Vrbića – jedinica „Dragan Radulović“ na Starom aerodromu u Podgorici, prisustvovalo je prvom času u okviru projekta.

Počela je realizacija projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji Rukometni savez Crne Gore sprovodi uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF).

50 mališana iz vrtića Đina Vrbića – jedinica „Dragan Radulović“ na Starom aerodromu u Podgorici, prisustvovalo je prvom času u okviru projekta koji će biti realizovan do avgusta.

Prvi čas sa mališanima odradili su naši treneri Bobana KrstovićZorica Đurović i Bojan Deletić.

Uvodnom času prisustvovao je i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

Osim vrtića Đina Vrbica, u projekat će biti uključeni i mališani iz vrtića Ljubica Popović iz Podgorice, Zagorka Ivanović iz Cetinja i Dragan Kovačević iz Nikšića.

Projekat „Razvoj rukometa u vrtićima“ se inače, realizuje uz podršku EHF-a, nakon što je u septembru prošle godine na kongresu u Bazelu potpisan ugovor sa „evropskom kućom rukometa“.

Djeca uzrasta od tri do šest godina će biti u prilici da se od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz navedeni projekat, upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema sportu koji je jedan od najuspješnijih u našoj državi.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar