“Challenge family” zvanično i u Crnoj Gori – Budva domaćin u oktobru!

Ognjen
Piše: Ognjen 219 pregleda Dodaj komentar

SRD “Road Runners Montenegro” u saradnji sa globalnom serijom triatlon trka Challenge family i Opštinom Budva organizuje triatlon trku pod nazivom Challenge – Budva. Datum trke na kojoj se očekuje učešće velikog broja takmičara iz cijelog svijeta je 4. oktobar 2020. godine. 

Organizacija Challenge family je svjetski poznata triatlon porodica koja svoje trke organizuje na najprivlačnijim svjetskim destinacijama. Organizacijom pomenute trke Crna Gora će se, između ostalih naći u društvu SAD, Španije, Njemačke, Holandije, Italije, Portugala, Meksika, Kine, Australije, Novog Zelanda i mnogih drugih zemalja.  

 

Triatlon takmičenje predstavlja trenutno najbrže rastuću sportsku disciplinu koja spaja plivanje, vožnju bicikla i trčanje, a Budva će po prvi put biti domaćin ovakvog takmičenja. Distance koje će takmičari imati za cilj da pređu su – 1.9 km plivanja; 90 km biciklizma i na kraju 21km trčanja.

Organizatori trke očekuju da će ovogodišnja sportska manifestacija okupiti preko 500 domaćih i inostranih takmičara, a među njima će zasigurno biti i neka od najvećih imena ovog sporta. Takođe, vrijedi istaći da su organizatori trke prepoznali Budvu i Crnu Goru kao idealnu destinaciju, te da će trka biti organizovana i u narednim godinama.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar